Lounais-Häme Forssa

Feeniks Basketin viimeiset mitalitoivot lopputurnauksiin

15- ja 14-vuotiaat tytöt tavoittelevat sarjojensa SM-mitaleita.
Feeniks Basketin tytöt valmistautuivat eilen viikonlopun SM-kotiturnaukseensa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Feeniks Basketin tytöt valmistautuivat eilen viikonlopun SM-kotiturnaukseensa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basketin viidestä ikäluokkiensa SM-sarjoissa pelanneista joukkueista kahden tyttöjoukkueen kausi on loppuhuipennusta vailla.

Forssassa pelataan tänään ja huomenna 15-vuotiaiden SM-sarjan kahdeksan joukkueen ensimmäinen lopputurnaus, josta kaksi parasta joukkuetta pääsee tavoittelemaan ikäluokan SM-mitaleita kahden viikon kuluttua pelattavassa ratkaisevassa lopputurnauksessa. Helsingissä pelataan samaan aikaan toinen turnaus, josta myös kaksi parasta etenee mitalipeleihin.

Feeniks Basket kohtaa tänään Heinolan NMKY:n, jonka se voitti SM-alkusarjassa kotona 26:lla ja vieraissa 17 pisteellä.

Jos Feeniks Basket voittaa tänään, se pelaa sunnuntaina Espoo Basket Team-Leppävaaran Pyrintö -pelin voittajaa vastaan. Tuon pelin voittaja pääsee tavoittelemaan SM-mitaleita kahden viikon kuluttua.

Feeniks Basketin 15-vuotiaiden tyttöjen kausi on ollut voitokas, kun se voitti SM-sarjassa yhdeksästä pelistään kahdeksan. Ainoa tappio tuli Tapiolan Hongalle.

– Honka on ykkössuosikki mestariksi. Sen lisäksi EBT, helsinkiläinen Helmi Basket ja Tampereen Pyrintö ovat vahvimmin ehdolla välieriin. Meidän pitää onnistua hyvin, jotta pääsisimme kiilaamaan tuohon porukkaan, arvioi Feeniks Basketin valmentaja Tero Kaseva,

Jos tänään tulee voitto, Kaseva arvelee sunnuntaina vastaan tulevan EBT:n, joka siis lukeutuu ikäluokan mitaliehdokkaisiin.

Feeniks Basketilla on tänään pelissä Heinolaa vastaan lisäpanos, sillä voitto varmistaisi jatkopaikan lisäksi paikan ensi kaudelle 16-vuotiaiden SM-sarjaan.

Feeniks Basket pelaa 15-vuotiaiden SM-sarjassa melko alaikäisellä joukkueella, sillä kahdentoista pelaajan ringistä suurin osa eli seitsemän on vuonna 2005 syntyneitä tyttöjä. He pelaavat 15-vuotiaiden SM-sarjan lisäksi myös oman ikäluokkansa eli 14-vuotiaiden SM-sarjaa.

Tässä ikäluokassa Feeniks Basketilla lienee suuremmat mahdollisuudet napata Forssaan ensimmäinen koripallojuniorien SM-mitali 19 vuoteen. Feeniks Basket on selvinnyt 14-vuotiaiden kahdeksan joukkueen lopputurnaukseen, joka pelataan ensi viikonloppuna Lohjan Kisakalliolla.

Siellä pelataan ensin kaksi neljän joukkueen turnausta, joista kummankin lohkon kaksi parasta pääsevät pelaamaan SM-mitaleista.

Feeniks Basket kohtaa lohkossaan helsinkiläiset HNMKY:n ja WB Pantterit sekä Espoo Basket Teamin.

Feeniks Basket on ollut 14-vuotiaiden SM-sarjassa suorastaan ylivoimainen. Seitsemästä voitosta pienin tuli 24 pisteellä ja suurin peräti 73 pisteellä. Ainoa tappiopelikään ei ollut tasainen, kun Honka voitti forssalaiset 43 pisteellä. Myös alueellisessa 1. divisioonassa Feeniks Basket oli ylivoimainen suurimmillaan 75 pisteen voitolla. Vain Tampereen Pyrintöä vastaan syntyi tasaisia pelejä.

– Sekä SM-sarjan että alueellisen 1. divisioonan pelit olivat meille liian helppoja. Onneksi osa tytöistä on pelannut kovempaa 15-vuotiaiden SM-sarjaa, toteaa Kaseva, joka siis valmentaa myös Feeniks Basketin 14-vuotiaiden joukkuetta.

– Honka on tässäkin ikäluokassa suurin suosikki. Jos pelit sujuvat hyvin, mitali on meillekin mahdollinen ja myös tavoitteemme, Kaseva korostaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic