Lounais-Häme

Ferrari-kaksikko kärkisijoilla kotikisansa harjoituksissa - Vettel kiidätti ajokkinsa Monzassa ykköseksi, vähäsanainen Räikkönen oli toinen

Ferrari-kuljettajat esittivät väkevää menoa Monzan F1-kisaviikonlopun vapaissa harjoituksissa perjantaina. Nopeinta vauhtia kotiyleisön edessä piti Saksan Sebastian Vettel, joka kellotti toisissa harjoituksissa ykkösajan 1.21,105. Toiseksi ennättänyt Kimi Räikkönen jäi tallikaveristaan 0,270 sekuntia.

Toiset harjoitukset päästiin ajamaan kuivissa olosuhteissa, mutta aamun ensimmäisissä harjoituksissa Monzaa piiskasi sade. Räikkönen ei kuitenkaan tapojensa mukaan lähtenyt hehkuttamaan tallinsa tilannetta harjoitussession perusteella.

– En osaa sanoa, mitä muut tekevät. En tiedä, Räikkönen totesi, kun häneltä kysyttiin, onko Ferrarilla nyt yliote muihin talleihin nähden Monzassa.

– Kaikki on pelkkää spekulointia ja arvausta. Lauantaina ja sunnuntaina näemme asian.

Vaikka Räikkönen on menestynyt F1-sarjassa, ei hän ole pystynyt valtaamaan ykköstilaa koskaan Monzassa. Tähänkin Räikköseltä löytyi viileä vastaus.

– Yritän voittaa tällä kertaa, hän tiivisti.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli toisten harjoitusten neljänneksi nopein jääden Vettelistä 0,698 sekuntia. Räikkösen ja Bottaksen väliin kiilasi MM-sarjan kärkinimi Lewis Hamilton.

– Kuivalla kelillä Ferrari näytti nopealta, niin kuin odotimmekin. Saimme tärkeitä pitkiä vetoja kisaa varten. Näimme, että olemme kilpailukykyisiä muihin talleihin verrattuna, Bottas totesi.

– Auto tuntui hyvältä, mutta voimme yhä kehittää sitä aika-ajoa varten.Ericsson rysäytti ulosToiset harjoitukset keskeytyivät heti alussa 20 minuutiksi, kun Sauberin ruotsalaiskuljettaja Marcus Ericsson ajoi pahasti ulos. Ericssonilta lähti auto käsistä ennen radan ensimmäistä shikaania. Auto ajautui ratavalliin ja kieri useita kertoja ympäri. Ulosajo saattoi johtua DRS-systeemistä (liikuteltava takasiipi), joka petti.

– Olen ok. Minulla ei ole mitään käsitystä mitä tapahtui, Ericsson viestitti tiimiradiolle.

Hurjannäköisestä ulosajosta huolimatta Ericsson nousi autosta ja käveli omin voimin pois radalta.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti