Lounais-Häme

Fida siirtyi helluntaiseurakunnalle

Hämeentien Fida Lähetystori siirtyi helmikuun alussa helluntaiseurakunnan omistukseen. Samalla liikkeen nimeksi tuli Hope of the city eli kaupungin toivo. Liike työllistää kaksi palkattua työntekijää sekä kuusi vapaaehtoista.

Samalla myös toimintaidea uudistui.

Nyt kirpputori tarjoaa myös pysähtymispaikan, jonne voi pysähtyä hörppäämään kupin kahvia tai keskustelemaan mieltä painavista asioista.

-Kuten uusi nimikin osoittaa, haluamme tuoda toivoa ihmisten arkeen. Tarjoamme mielellämme työharjoittelupaikkoja. Täällä voi myös avautua mieltä painavista asioista, uutta konseptia ideoimassa ollut helluntaiseurakunnan hallituksen puheenjohtaja Jarno Piipponen kertoo.

Kirpputorin, kahvilan ja keskusteluseuran yhdistävä konsepti on uusi.

Idea siihen nousi kirpputorin arjesta.

-Tarvetta keskustelulle ja omien elämäntilanteiden purkamiselle tuntuu olevan kasvavassa määrin. Ihmiset haluavat usein puhua, mutta aikaisemmin heidän kuuntelemiseensa ei ole aina ollut tarpeeksi aikaa. Kohtaamiset ovat jääneet lyhyiksi, myymälänhoitaja Eija Moberg sanoo.

Nyt keskustelu- ja kuunteluseuraa tarjoavat vapaaehtoiset.

-Seurakunnasta löytyy ihmisiä, jotka ovat tehneet tällaista työtä vuosikymmeniä. Myös pastori ja diakoni tulevat välillä täällä käymään, ja varmaan tulen välillä itsekin kuulevana korvana toimimaan, Piipponen sanoo.

Myös muita uudistuksia on luvassa.

Liikkeen tuotto meni aikaisemmin lähetystyöhön. Nyt valtaosa siitä suunnataan oman paikkakunnan lapsi- ja nuorisotyöhön, kuten Kids´ Action -ilmaistapahtumiin.

Työuraa Lidlin myymäläpäällikkönä tehneellä Piipposella on suurempikin visio.

Hän haluaa yhdistää kaupallisen toimivuuden, ajan hermolla olon ja henkiset arvot.

Suunnitelmissa onkin laajempi tuotevalikoima ja verkkokauppa.

-Haaveena on, että voisimme laajentaa myymälää ja ottaa myyntiin vaikkapa huonekaluja ja muuta isompaa tai harvinaisuuksia, hän sanoo.

Verkkokaupallekin on jo pohja olemassa. Tuotteita sinne saadaan lähitulevaisuudessa. Myös Facebook-sivut löytyvät, ja oma kanta-asiakaskortti mobiiliversioineen on tulossa.

Asiakkaita kirpputorilla käy lapsiperheistä eläkeläisiin.

-On ryhmä, joka rakastaa retroa, se on aina suosittua. Lisäksi meiltä etsitään arvokkaita löytöjä. Myös naisten vaatteet ja astiat liikkuvat hyvin, Moberg kertoo.

Uudistuneessa liikkeessä vaatteet on järjestetty väreittäin ja hyllyjen väliin mahtuu vaikka lastenvaunuilla. Lapsille on oma leikkipaikka. FL

Virallisia avajaisia vietetään 17.–19.3.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti