Lounais-Häme

Filmtown ei ole konkurssiin menneen Makuunin ainoa ostajaehdokas

Helsinki
23.08.2018, 19:02

Talous

Keskiviikkona konkurssiin asetetulla videovuokraamoketju Makuunilla on useampia ostajaehdokkaita, sanoo konkurssipesän hoitaja, asianajaja Pertti Ylikraka STT:lle. Ylikrakan mukaan riippuu vuokrasopimuksista, ostaako mahdollinen ostaja Makuunin koko liiketoiminnan vai vain osan siitä.
Makuunilla oli vaikeuksia karsia heikosti kannattavia myymälöitään vuokrasopimusten pitkien irtisanomisaikojen ja määräaikaisuuksien takia. Ylikraka arvioi eilen, että Makuunin noin 20 liikkeestä 13-15 on kannattavia.
Suomen viimeisen videovuokraamoketjun Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen kertoi eilen, että Filmtown on kiinnostunut Makuunin liikkeistä niissä kaupungeissa, joissa Filmtownia ei nykyisin ole.
– Viikon päästä ollaan viisaampia. Minkäänlaista palaveria pesän kanssa meillä ei ole ollut. Seuraavaksi on varmaan puhelun ja palaverin paikka, Nurminen kertoo STT:lle.
Muista ostajaehdokkaista Nurminen ei osaa sanoa mitään.
– Ei oikein muita ehdokkaita tule mieleen. En osaa sanoa, keitä he voisivat olla, Nurminen sanoo.

Aika ajanut videovuokraamoista ohi

Makuuni jätti konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeuteen maanantaina. Liikkeet pysyvät auki normaalisti vielä ainakin kaksi viikkoa, ja kaikki Makuunin noin 120 työntekijää irtisanotaan kahden viikon irtisanomisajalla. Irtisanomiset alkoivat heti keskiviikkona.
Kesäkuussa Makuuni hakeutui yrityssaneeraukseen. Saneeraushakemuksen mukaan videovuokraus on vähentynyt huomattavasti ja siirtynyt verkkoon. Irtokarkkimyynti on kasvanut, mutta se ei paikannut videovuokrauksen vähenemistä.
Filmtown on kärsinyt samanlaisista ongelmista ja nojaa myös nykyisin makeismyyntiin. Videovuokrauksen liikevaihto supistui viime vuonna 25 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja vuosikymmenen alun 76 liikettä ovat supistuneet 27:ään.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti