Lounais-Häme

Finlaysonilta uusi aluevaltaus – Astiasarja toteutetaan yhdessä S-ryhmän kanssa

Sarjan astiat tulevat myyntiin kolmessa värissä: vaaleanpunaisina, harmaina ja valkoisina. Kuva: Finlayson.

Kodintekstiilien suunnittelusta ja valmistuksesta tunnettu Finlayson tekee uuden aluevaltauksen ja lanseeraa astiasarjan.

Mittava-astiasarjan astiat toimivat myös kahden kokoisina mittausvälineinä, ja astioiden pohjassa on vesiura, josta asianpesukoneessa kertynyt ylimääräinen vesi valuu pois.

– Tutkimme suomalaisia koteja: keittiöitä, astiakaappeja, astianpesukoneita, ruokailuhetkiä. Alkoi hahmottua kuva siitä, että nyt on jotain pielessä. Astioiden ja ihmisten välinen suhde oli vinossa: astioista oli tullut vaikeita, toimimattomia ja epäkäytännöllisiä, Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila kertoo.

Kurttilan mukaan astioiden nykydesignissa unohtuu toimivuus. Uuden astiasarjan taustalla vaikuttaa ajatus yksinkertaisuuden, ei erikoisuuden tavoittelusta.

– Tuote on valmis vasta, kun siitä ei voi ottaa mitään pois, eikä lisätä. Ja kuka nerokas suunnittelija saa tällaista aikaiseksi? Tietenkin suomalainen arki. Meillä oli yksi johtoajatus: jos se on yksinkertaista, se on kaunista.

 

Astiasarjan tuotteet valmistetaan Kiinassa James Qiun tehtaalla Chaozhoun kaupungissa. Astiat ovat suunnitelleet Finlaysonin ateljeen suunnittelijat ja muotoilija Mari Isopahkala.

Astiat tulevat myyntiin vaaleanpunaisina, harmaina ja valkoisina. Sarjaan kuuluu kaksi erikokoista lautasta ja mukia sekä syvä lautanen, kulho, tarjoilulautanen ja -kulho.

Astiasarja toteutetaan yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Tuotteet tulevat myyntiin Suomen Prismoihin ja Prisman verkkokauppaan heinäkuun alussa.

– Meiltä on puuttunut yksinkertainen ja aikaa kestävä suomalainen astiasarja, joka sopii jokaisen kukkarolle. Mittava-sarja tulee meille pysyvästi valikoimiin, käyttötavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic