Lounais-Häme

Finlaysonin klassikot

– Olemme jo vakikalustoa – Finlaysonin klassikoita mekin, iloiset työkaverit naurahtavat.

Sirkka Kujanpää aloitti työuransa kutomolla 24. elokuuta, 1974.

–  Se oli sitä aikaa, kun työllistyi yhdellä puhelinsoitolla, toista se on nykyisin. Soitin perjantaina töiden perään ja minut toivotettiin tervetulleeksi maanantaina hommiin, Sirkka Kujanpää muistelee.

Kalliomäestä sittemmin kotinsa löytänyt Kujanpää asui tuolloin vielä Karkkilassa.

– Kuulin, että Finlaysonilla olisi töitä tarjolla. Olin vasta 16-vuotias, mutta koulunkäynti ei oikein silloin kiinnostanut. Toisaalta, jos olisin mennyt kouluun, olisinko ollut yhtäjaksoisesti työelämässä 40 vuotta. Voisin hyvinkin olla nyt työtön, Kujanpää miettii.

Kujanpää työskenteli kutomon puolella 18 vuoden ajan.

–  Tein kutomolla kaikkea mahdollista. Mahtuupa ansioluettelooni esimerkiksi kohta: luojan apulainen, Kujanpää naurahtaa.

Luoja loi loimitukin koneellisesti. Luojan apulaisen tehtävänä oli seurata lankojen kulkua loimitukille ja vaihtaa uusi rulla loppuvan langan tilalle ja solmia langan päät yhteen. Luojan apulaisen tuli olla työssään tarkka ja nopea.

Laatutuotteet ja hyvät työkaverit

Jaana Henttinen puolestaan aloitti työelämän Finlaysonilla 9. huhtikuuta, 1984.

–  Jätin kauppakoulun kesken, kun halusin päästä tienaamaan. Olen yhtä lailla miettinyt, missä mahtaisin olla tänään, jos olisin käynyt kauppakoulun loppuun. Ainakaan yhtäjaksoisesti en olisi työskennellyt näin pitkää aikaa saman yrityksen palveluksessa, Jaana Henttinen sanoo.  

Henttinen työskenteli kuukauden päivät nukkaamossa, kunnes tehtaanmyymälästä vapautui äitiysloman sijaisuus.

–  Tuolloin tehtaanmyymälä sijaitsi vielä nykyisen ravintola Statuksen tiloissa, Kehräämöllä. Jäin sille tielle, koska aiempi työntekijä ei perheen perustamisen jälkeen enää palannutkaan takaisin.

Kujanpään Sirkka puolestaan siirtyi kutomon töistä tehtaanmyymälään tuuraamaan juurikin Jaana Henttisen äitiyslomaa vuonna 1992.

–  Ja tälle tielle jäin minäkin. Tehtaanmyymälä sijaitsee nyt kolmannessa paikassa. Tämä on ollut aina hyvä ja siisti työpaikka ja mitä upeimmassa miljöössä – kyllä tänne kelpaa tulla töihin.

Kujanpää ja Henttinen kertovat, että samassa työpaikassa viihtymistä ovat edesauttaneet hyvät työkaverit.

–  Ja Finlaysonin tuotteita on ilo myydä. Milloinkaan ei ole käynyt mielessä, että pitäisi katsella jotain muuta työtä, naiset toteavat.

Vuosien vierimisen kaksikko on huomannut viimeistään siitä, että kanta-asiakkaita myymälässä vierailee jo useammassa polvessa.

– He, jotka olivat lapsia aloittaessamme, asioivat jo omien lapsiensa kanssa. Me emme silti vanhene, naiset nauravat.

Pyöreitä vuosia naiset aikovat juhlistaa pikkujouluissa.

–  Syömme ja skoolaamme pikkujouluissa omalla porukalla, Finlaysonin klassikot lupaavat.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic