Lounais-Häme Forssa

Finlaysonin tehtaanmyymälä säilyy Forssassa, vaikka logistiikkakeskus sulkee ovensa

Logistiikkakeskuksen sulkeminen päättää yhtiön muun tarun Forssassa.
Finlayson näkyy Forssassa tehtaanmyymälänä ja yhtiön tuotteina. Kuva: Tapio Tuomela
Finlayson näkyy Forssassa tehtaanmyymälänä ja yhtiön tuotteina. Kuva: Tapio Tuomela

Finlaysonin logistiikkakeskus Forssassa sulkee lopullisesti ovensa kesäkuun alkupäivinä. Finlaysonin pitkästä perinteestä jää jäljelle tehtaanmyymälä, jota ei aiota lakkauttaa.

Lakkautuksen myötä logistiikkakeskuksen 11 työntekijää on irtisanottu. Heidän lisäkseen keskus on työllistänyt tarpeen mukaan vuokratyöntekijöitä niin, että ruuhkaisimpina aikoina työntekijävahvuus on ollut parikymmentä.

Ainakaan toistaiseksi keskuksen kaikille työntekijöille ei ole löytynyt uutta työpaikkaa.

Logistiikkakeskuksen työt on ulkoistettu Postin tytäryhtiölle Transvalille.

– Ulkoistuksella haemme toimintavarmuutta, johon eivät sesonkivaihtelut aiheuta ongelmia. Asiakkaiden näkökulmasta sisälogistiikan toimivuus on tärkeää, siksi sen on hyvä olla yhtiöllä, jonka ydinosaamista logistiikka on, perustelee Finlaysonin osto- ja logistiikkapäällikkö Jarmo Lehmusvainio.

Logistiikkakeskuksen sulkeminen on viimeinen etappi Finlaysonin Forssan toimintojen lakkauttamisessa. Kankaiden tuotanto loppui Forssassa kymmenen vuotta sitten. Tuhansia ihmisiä töllistäneestä teollisuudesta on jatkossa jäljellä muutaman henkilön työllistävä tehtaanmyymälä.

– Tehtaanmyymälää emme aio lakkauttaa. Se jää Forssaan ja on edelleen tärkeä osa Finlaysonia, Lehmusvainio vakuuttaa.

Lehmusvainion mukaan logistiikan ulkoistaminen merkitsee isompien resurssien käyttöön saamista. Sen myötä esimerkiksi vilkkaampien sesonkien ja hiljaisempien kausien vaihtelun aiheuttamia ongelmia saadaan vähennettyä.

– Esimerkiksi Black fridayn kaltaiset verkkokaupan sesongit ovat tuoneet mukanaan uusia kiireisiä aikoja. Silloin on todella tekemistä, että paketit saadaan asiakkaille ajallaan, Lehmusvainio toteaa.

Liiketoiminnan muuttuessa myös tekemisen tapojen on Lehmusvainion mukaan muututtava.

– Muuten ei pysty jatkamaan.

Finlaysonin logistiikkakeskus on toiminut Kutomon alueella Renorilta vuokratuissa tiloissa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic