Lounais-Häme

Finnairin matkustajamäärät kasvussa, mutta polttoainekustannukset painavat tulosta

Helsinki
25.10.2018, 09:41

Talous

Lentoyhtiö Finnairin koneet lensivät heinä-syyskuussa varsin täysinä, mutta kotimaan poikkeuksellisen kuuma kesä hidasti lentojen ja lomamatkojen kysynnän kasvua.
– Myöhemmin liikenteemme kärsi viiveistä ja peruutuksista, jotka johtuivat sekä Aasian taifuuneista että varamoottoreiden heikosta saatavuudesta katsauskaudella, toimitusjohtajan sijainen, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä kertoo tiedotteessa.
Vähähyypän mukaan vastatuulta tulokseen toi erityisesti polttoainekustannusten nousu.
Heinä-syyskuussa Finnairin vertailukelpoinen liiketulos laski hieman. Se oli 108,4 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 118,9 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 8,9 prosenttia 801,2 miljoonaan euroon.

Ennätykselliset matkustajaluvut

Yhtiö kertoo matkustajamäärien kasvaneen uuteen ennätykseen. Kolmannella vuosineljänneksellä matkustajia oli yhteensä yli 3,6 miljoonaa.
Samaan aikaan rahtiliikevaihto kasvoi 6,3 prosenttia.
Tulosjulkistuksen yhteydessä Finnair täsmensi tämän vuoden ennustettaan. Yhtiö arvioi, että koko vuoden matkustajamäärät ja liikevaihto kasvavat aiemmasta, mutta koko vuoden tulos jää jonkin verran viime vuotta alemmalle tasolle. Näkymiin vaikuttaa lentopetrolin hinnan nousu, joka lisää kustannuksia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic