Lounais-Häme

Finnairin uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Topi Manner - siirtyy lentoyhtiöön Nordean johtotehtävistä

Helsinki
04.09.2018, 11:41

Talous

Finnairin toimitusjohtajaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Topi Manner, 44. Hän siirtyy Finnairiin Nordean johtotehtävistä. Manner aloittaa tehtävässään tammikuun alussa.
Manner on ollut vuodesta 2016 alkaen Nordean johtoryhmän jäsen ja henkilöasiakkaista vastaavan liiketoiminta-alueen johtaja.
Finnairin nykyinen toimitusjohtaja Pekka Vauramo lopettaa nyt työnsä yhtiössä ja siirtyy konepajayhtiö Metson toimitusjohtajaksi. Vauramo tuli Finnairin toimitusjohtajaksi lastinkäsittely-yhtiö Cargotecista vuonna 2013.
Finnairin hallituksen puheenjohtaja Jouko Karvinen kiittelee Mannerin kokemusta yksityis- ja yritysasiakkaita koskevasta liiketoiminnasta. Manner on lisäksi osallistunut Nordean digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaspalvelun kehittämiseen.
– Uskomme Topin ihmislähtöisen johtamisen sopivan hyvin Finnairin kaltaiseen palveluyritykseen, jonka keskiössä ovat ihmiset, niin henkilöstö kuin asiakkaat, Karvinen sanoo Finnairin tiedotteessa.
Manner puolestaan kiittelee Finnairissa viime vuosina tehtyä työtä.
– Olen ylpeä, että minut on valittu Finnairin osaavaan tiimiin rakentamaan yhtiön tulevaisuutta ja kehittämään yhdessä muiden finnairilaisten kanssa sitä elämyksellisyyttä, joka lentämiseen ja matkailuun liittyy, Manner sanoo.
Manner on työskennellyt Nordeassa vuodesta 1997.
– Päätös lähteä Nordeasta oli erittäin vaikea. Olen viettänyt Nordeassa koko aikuisikäni ja työurani, ja yhtiö on minulle erittäin läheinen ja tärkeä. Mahdollisuus kehittää Finnairia eteenpäin oli kuitenkin tarjous, jota en voinut vastustaa, Manner sanoo Nordean tiedotteessa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti