Lounais-Häme Forssan seutu

Fisu-Forssalta täky yrityksille – Haussa muutama pk-yritys kehittämään työkaluja päästövähennyksiin

Haussa muutama ilmastopäästöjen vähentämisestä kiinnostunut pk-yritys Forssan seudulta.
Forssa on Fisu-kunta. Kuva: Seppo Pessinen
Forssa on Fisu-kunta. Kuva: Seppo Pessinen

Yritysten vapaaehtoiset päästövähennykset ovat avainasemassa kuntien hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Forssan kaupunki haastaa kuuden muun resurssiviisaan Fisu-verkoston kunnan kanssa yritykset tekemään vaikuttavia ilmastotekoja Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot -hankkeessa.

Hankkeessa ovat mukana olevat Turku, Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Lappeenranta ja Riihimäki, jotka Fisu-kuntina (Finnish Sustainable Communities) tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä ja jätteiden, päästöjen ja ylikulutuksen nollatasoa vuoteen 2050 mennessä.

– Me etsimme nyt mukaan 2–3 pk-yritystä Forssan seudulta, jotka sitoutuvat aktiivisesti mukaan ilmastopäästöjä vähentävän toimintamallin kehittämiseen. Yritykset toimivat pilotteina ja pääsevät osallistumaan työpajoihin muiden yritysten kanssa, sanoo Forssan Yrityskehitys oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen.

Vuoden mittaisessa REIVI-hankkeessa yrityksiä ja yhteisöjä sitoutetaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen nopeammin kuin mihin lainsäädäntö velvoittaa. Samalla hankkeessa luodaan Fisu-verkoston kunnille tehokas työkalu yritysten ilmastotyön vauhdittamiseen. Tavoitteena tehdä vähähiilisestä toimintatavasta arkipäivää.

Yrityksille tarjotaan työkaluja päästövähennyksiin sekä niiden seurantaan.

– Tämä hanke sopii seudullemme täydellisesti, sillä me olemme jo järkivihreänä seutuna edistyksellisiä kiertotaloudessa ja kestävässä kehityksessä. Se, että seutumme yritykset ja kunnat ovat myös hiilineutraalisuudessa edelläkävijöitä, on iso imagoetu meille kaikille, toteaa Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä.

REIVI on ympäristöministeriön rahoittama ja FISU-verkoston kuntien toteuttama yhteishanke, joka päättyy lokakuussa 2020.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic