Lounais-Häme

Fitch nosti Kreikan luottoluokitusta - luokittajan mukaan Kreikan tulevaisuudennäkymät ovat vakaat

Washington
11.08.2018, 07:15

Talous

Luottoluokittaja Fitch on nostanut Kreikan valtionvelan luottoluokitusta. Luokitus nousi B:stä luokkaan BB-. Luokittajan mukaan Kreikan tulevaisuudennäkymät ovat vakaat.
Euroryhmä pääsi kesäkuussa sopimukseen Kreikan lainojen uudelleen järjestelyistä ja pidennetyistä maksuajoista. Sopimus mahdollistaa Kreikan irrottautumisen lainaohjelmasta.
Fitch sanoo euroryhmän Kreikalle lupaamia helpotuksia mittaviksi.
Fitch arvioi, että pienentyneiden poliittisten riskien ja maan verotoimien takia Kreikassa nähdään pitkäaikaista talouden kasvua. Luottoluokittaja huomioi lisäksi sen, että viime vuonna Kreikan budjettiylijäämä oli 0,8 prosenttia bruttokansantuotteesta, kun sitä edeltävänä vuonna ylijäämä oli 0,6 prosenttia.
Lisäksi jos Kreikan talous kasvaa oletettua 3,4 prosentin vuosivauhtia, Kreikan valtionvelan pitäisi pudota 123,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Tänä vuonna maan valtionvelka on 182,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.
Velkasuhde on Euroopan korkein.
Myös S&P nosti Kreikan luottoluokitusta

Kesäkuussa luottoluokittaja Standard & Poor’s (S&P) nosti Kreikan luottoluokitusta yhdellä pykälällä luokkaan B+. Syynä luottoluokituksen nostoon olivat Kreikan parantuneet mahdollisuudet selviytyä veloistaan. S&P muistutti kuitenkin tuolloin lausunnossaan, että Kreikka on edelleen isoissa veloissa eikä se ole onnistunut houkuttelemaan ulkomaisia suoria investointeja.
Kesäkuussa S&P piti Kreikan tulevaisuudennäkymiä vakaina, mutta heinäkuussa S&P nosti maan tulevaisuudennäkymät positiivisiksi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti