Lounais-Häme

FJK aloittaa harjoituspelit

Kahdessa vuodessa Vitosesta Kolmoseen noussut Forssan Jalkapalloklubi valmistautuu uuteen sarjaan aloittamalla harjoituspelit jo puolentoista viikon kuluttua.

FJK kohtaa ensimmäisessä harjoituspelissään Eerikkilässä tulevan sarjavastustajansa, hämeenlinnalaisen Härmän joulukuun 12. päivänä.

FJK:lla on nyt koossa runsaan 20 pelaajan rinki, joka on muutamaa peluri poislukien sama, jolla joukkue voitti viime kaudella Tampereen piirin Nelosen lohkon.

Ringistä puuttuu vain kolme viime kauden peluria, mutta he olivatkin joukkueen runkopelaajia. Keskikentän työmyyrän Jarno Kemppaisen lisäksi hyökkääjä Ivo Dankov lopetti ja maalikunkku Jere Rauhansalo lähtee tammikuussa pidemmäksi ajaksi Australiaan. Rauhansalo voitti viime kaudella Nelosen maalintekijätilaston ylivoimaisesti lauottuaan 31 maalia. Dankov sijoittui tilaston kakkoseksi 15 maalilla.

– Kaksikko on tehnyt FJK:lle vuosien aikana 450 maalia, joten heidän korvaaminen on vaikeaa. Olemme kartoittaneet muutamia uusia pelaajia ja ainakin yksi on tulossa näytille ensimmäiseen harjoituspeliin, kertoo FJK:ssa sekä pelaajan että joukkueenjohtajan roolissa häärinyt Janne Eerikäinen.

– Rinkiin pitäisi saada vielä kolme tai neljä pelaajaa, jotta kokonaismäärä nousisi lähemmäs kolmeakymmentä. Kauden aikana tulee kaikenlaisia poissaoloja niin, että isoa ryhmää tarvitaan.

FJK ei ideologiansa mukaisesti lähde varsinaisesti värväämään pelaajia muualta, mutta Eerikäisen mukaan etenkin Hämeenlinnan suunnalla olisi muutamia FJK:n kasvattejakin.

– Kokoonpanomme on varmaan tammikuussa jo aika selvä, Eerikäinen arvioi.

FJK on harjoitellut jo muutaman viikon, tähän asti Kuhalan keinonurmella ja ensi viikosta Eerikkilässä.

FJK pelaa Kolmosen Tampereen piirin lohkossa, joka koostuu nimensä mukaisesti pääasiassa tamperelaisjoukkueista. Niitä ovat Ilveksen ja TPV:n kakkosjoukkueet sekä Tampereen Peli-Toverit ja Kisatoverit ja Ilves-Kissat. Muut joukkueet ovat Hämeenlinnan Härmä, Janakkalan Pallo, Sääksjärven Loiske, Nokian Palloseura ja valkeakoskelaiset PS-44 sekä VaKP, joka on FJK:n tavoin nousija.

Eerikäinen pystyy jo nyt määrittelemään FJK:n ensi kauden tavoitteen.

– Tavoittelemme kärkipäähän, mutta mitään nousupaineita ei tietenkään ole. Toisaalta emme aio jäädä tappelemaan myöskään putoamista vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic