Lounais-Häme Forssa

FJK hakee Kolmoseen omaa pelityyliä

Viime kaudesta jäi paljon parannettavaa.
FJK valmistautuu ensi torstaina alkavaan sarjakauteen. Kuva: Tapio Tuomela
FJK valmistautuu ensi torstaina alkavaan sarjakauteen. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Jalkapalloklubi aloittaa toisen peräkkäisen kautensa Kolmosessa ensi torstaina, kun se saa Kuhalan tekonurmelle vieraakseen lohkon suosikkeihin ennakoidun Nokian Palloseuran.

FJK nousi viime kaudeksi takaisin Kolmoseen, mutta paluu oli vaisu. FJK voitti 20 pelistään ainoastaan neljä ja säilytti sarjapaikkansa vain lohkon joukkuemäärän lisäämisen turvin.

Forssalaisten kokoonpano ei ole juuri viime kaudesta muuttunut, joten paperilla joukkue ei ole vahvistunut. Pelit näyttävät onko iskukyky käytännössä kehittynyt.

Edustusjoukkueen uudeksi valmentajaksi junioripuolelta noussut Ismo Suontausta uskoo miehistöönsä.

– Tuolla taitotasolla mitä pelaajat omaavat, meillä on edellytykset vähintään lohkon puoliväliin. Tavoittelemme enemmän pallonhallintaa ja haemme oikeasti omaa pelityyliämme, Suontausta kertoo.

FJK pelasi maalis-huhtikuussa puolentusinaa harjoituspeliä ja alueellisen Regionals-cupin ottelua. Ainoa voitto tuli Kutosessa potkivasta Urjalan Palloseurasta murskaluvuin 10-1.

– Harjoituspelit eivät kerro totuutta, sillä pelasimme useimmiten vajaalukuisena. En muistele noita tuloksia pätkääkään enkä ole hätääntynyt pärjäämisestämme. Meillä on laaja materiaali, kunhan saamme kaikki jalkeille, Suontausta korostaa.

FJK:lla on ringissään pari kentällistä pelaajia. Maalissa jatkaa Christoffer Enckelman, jota haastaa B-juniorikasvatti Viljami Järvinen.

Puolustuslinjankin tulokkaat ovat omia B-junnuja Eemeli Toivonen ja Simojussi Suonpää sekä paluumuuttaja Vesa-Pekka Valtonen. Edelliskausien pelaajavalmentaja Miika Murtolahti pääsee nyt keskittymään pelaamiseen ja avustamaan puolustusta.

Keskikenttä jatkaa entisellään miehityksellä, jossa nähdään myös FJK:n viime kauden parhaat maalintekijät Manu Kuisma ja Santeri Ketola.

FJK:n hyökkäyspää olisi kipeästi kaivannut takaisin kasvattiaan Jere Rauhansaloa, mutta maalitykki kävi pelaamassa vain muutaman harjoitusmatsin ennen paluutaan Australiaan.

Kärkikolmikossa jatkavat Matias Mero, Santeri Suontausta sekä 45-vuotias Ivo Dankov, joka kävi viime kaudella tuikkaamassa kolme maalia neljässä pelaamassaan ottelussa.

FJK pelaa Kolmosen Tampereen lohkossa. Kahdentoista joukkueen lohkoon putosi Kakkosesta Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja nousi Nelosesta tamperelainen ACE.

– Nokian Palloseura on kuulemma panostanut joukkueeseensa. Hämeenlinnalaiset tuskin tyytyvät Kolmosessa pelaamiseen, arvioi Suontausta lohkon suosikkeja. FL

FJK 2019:

Maalivahdit:

Christoffer Enckelman

Viljami Järvinen

Niko Rikkilä

Puolustajat:

Eemeli Toivonen

Vesa-Pekka Valtonen

Asadullah Hashim

Miika Murtolahti

Simojussi Suonpää

Jarno Hankaniemi

Konsta Laajalehto

Juuso Laajalehto

Juuso Jämsä

Niklas Rättö

Janne Eerikäinen

Keskikenttä:

Manu Kuisma

Topi Kuisma

Esapekka Jaakkola

Santeri Ketola

Iiro Lintula

Aki Mononen

Kasperi Jakonen

Hyökkääjät:

Ivo Dankov

Sakari Suontausta

Matias Mero

Valmentaja: Ismo Suontausta

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic