Lounais-Häme

FJK janoaa lisää pisteitä - syyskierros vauhtiin

FJK aloittaa Kolmosen syyskierroksen torstaina kohtaamalla Tampereen Peli-Toverit Lamminpään urheilukentällä Tampereella. Kierroksen ensimmäisen kotiottelunsa FJK pelaa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan viikon päästä torstaina Forssassa.

FJK lähtee loppukauden peleihin lohkon yhdeksänneltä sijalta. Sarjanousija keräsi kevätkierroksen 10 ottelusta 11 pistettä.

Alkukauden tahti ei joukkuetta miellytä, syksyltä halutaan enemmän.

– Emme ole asettaneet joukkueen kanssa selkeää sijoitustavoitetta sarjaan, mutta pistesaldosta olemme puhuneet. Kunnianhimoinen, mutta samalla realistinen tavoitteemme on kerätä syyskierroksen 10 ottelusta 20 pistettä, kertoo Forssan Jalkapalloklubin pelaajavalmentaja Miika Murtolahti.

Mikäli FJK pystyy sarjassa reiluun 30 pisteeseen, sijoittuu se tukevasti Kolmosen lohkonsa keskikastiin.

FJK eteni pari edellistä kautta alemmilla sarjaportailla lähes voitosta voittoon. Vaikka Kolmosessa tahti ei olekaan enää jatkunut samanlaisena, joukkueen henki on pysynyt hyvänä.

– Tekemisen meininki joukkueessa ja myös taustavoimissa on pysynyt hyvänä koko ajan. Se on iso voimavara, Murtolahti sanoo.

FJK aloitti sarjan hyvin, mutta sen jälkeen tuli heikompi vaihe, jossa vastustajat puhkoivat tiuhaan joukkueen puolustusta. Viimeisissä kevätkierroksen otteluissa peli alkoi taas kulkea.

FJK voitti kaksi viimeistä peliä, kun TKT kaatui 3–0 ja VaKP 4–1.

– Totta kai oli mukavampi jäädä tauolle, kun voitimme kevätkierroksen kaksi viimeistä ottelua. Tästä on hyvä jatkaa.

Tampereen piirin Kolmonen ei yllättänyt Murtolahtea, sillä sarja oli odotetun kova. Joukkueet ovat tasaisempia ja tasokkaampia kuin Nelosessa ja tekevät vähän virheitä.

– Ainoa mikä ehkä yllätti, oli se, kuinka tasaisia sarjan joukkueet ovat. 2–3 joukkuetta on ehkä vähän muita heikompia, mutta kaikki muut ovat samalla viivalla.

Murtolahden mukaan FJK:lla on varaa parantaa peliään. Tärkeintä on saada puolustus pitämään. FJK:lle tehtiin kevätkierroksella liikaa maaleja.

– Meidän on pystyttävä parantamaan koko joukkueen puolustuspelaamista. On puolustettava tarkemmin ja aggressiivisemmin. Ja saatava ne nukahdukset pois.

Murtolahti on tyytyväinen joukkueen kykyyn rakentaa peliä. FJK pystyy pitämään palloa ja rakentamaan paikkoja. Pelin tekeminen meni eteenpäin alkukauden aikana.

Myös hyökkäyspelissä on terävöittämisen varaa. Tekopaikkoja luotiin riittävästi, mutta viimeistelyssä pitää olla tehokkaampi.

– Viimeistelystä on puhuttu paljon ja sitä on treenattu paljon. Se on kuitenkin pitkä prosessi, eikä tule hetkessä valmiiksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic