Lounais-Häme

FJK painaa täysillä loppuun asti

FJK:n tehomies Jere Rauhansalo uskoo joukkueen hoitavan kunnialla Nelosen viimeiset kierrokset. Lohkoaan johtavalla forssalaisjoukkueella ei pitäisi olla vaikeuksia sijoittua kahden parhaan joukkoon ja napata samalla nousulippu Kolmoseen.

-Odotan, että voitamme kaikki jäljellä olevat neljä peliä ja pelaamme hyvää futista. Hoidamme kunnialla nousun, jotta tänne voidaan alkaa rakentaa Kolmosen joukkuetta, Rauhansalo sanoo.

FJK nousee, jos se ottaa jäljellä olevalta neljältä kierrokselta kaksi voittoa, hyvällä tuurilla yksikin riittää. Joukkue ei ala Rauhansalon mukaan ynnäillä, vaan aikoo jatkaa samaa rataa kuin koko kauden eli pelata tasaisen hyvin loppuun saakka.

FJK on tehnyt lohkon joukkueista eniten maaleja ja päästänyt vähiten. Voittoja on 12, tappioita 3 ja tasapelejä 1.

-Meillä on nuori ja taitava joukkue. Olemme nopeita ja jaksamme juosta koko pelin. Olemme liikkeessä edellä muita sarjan joukkueita, Rauhansalo sanoo.

 

Vähän päälle kaksikymppinen Rauhansalo on tehnyt tälläkin kaudella huikeaa jälkeä. Kärkimies johtaa 24 maalillaan ylivoimaisesti lohkon maalintekijätilastoa. Tilaston kakkosena on joukkuetoveri, kokenut Ivo Dankov 14 osumallaan.

Luulisi, että 24 maaliin voisi olla tyytyväinen, mutta Rauhansalon nälkä ei ole tyydytetty.

-Ei niitä maaleja tule ikinä tarpeeksi. Alkukausi lähti vähän hitaasti käyntiin, mutta on niitä maaleja alkanut sitten tipahdella.

Rauhansalo on nopea, taitava ja urheilullinen. Itse hän pitää tärkeimpänä ominaisuutenaan sitä, että osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

-Hyvän maalintekijän pitää osata sijoittua ja haistaa paikat. Siitä on tietysti hyötyä, että osaa myös viimeistellä.

 

Jos ja kun FJK nousee ensi kaudeksi Kolmoseen, joutuu forssalaisjoukkue pärjäämään ilman Rauhansaloa. Maalitykki suuntaa tammikuussa Australiaan, jossa vierähtääkin tovi.

Rauhansalo on lähdössä Sydneyhin opiskelemaan hotellialan johtamista. Yliopisto-opintojen pitäisi kestää 2,5 vuotta.

Reissu ei ole miehen ensimmäinen Australiaan, sillä hän oli maassa muutama vuosi sitten töissä puoli vuotta. Rauhansalo pitää maan rennosta meiningistä ja leppoisasta ilmastosta.

-Aion jatkaa jalkapallon pelaamista Australiassa. Pyrin löytämään sieltä niin hyvän joukkueen kuin mahdollista.

Rauhasalo sanoo hieman harmittavan, ettei pysty pelaamaan ensi kaudella FJK:ssa. Opiskeluviisumi on kuitenkin hankittuna ja nyt on sopiva aika lähteä.

-Viihdyn Australiassa tosi hyvin. Lisäksi siellä on sukulaisia, jotka pystyvät auttamaan, jos sellaista tarvitsee, nuori mies sanoo ja aikoo ottaa surffauksen opettelun tehtävälistalleen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic