Lounais-Häme Forssa

FJK pani parastaan - Pallo-Sepot venyi tasapeliin vasta lisäajalla

Vajaamiehisenä pelannut Jalkapalloklubi nipisti pisteen Pallo-Sepoilta.
Santeri Ketola tuuletti tyylillä puskemaansa 2–0-johtomaalia.

Loiske-tappion sisuunnuttama FJK pisti parastaan perjantai-illan pimeydessä Lamminrannassa. 2–0-peliä johtanut FJK joutui lopulta tyytymään 3–3-tasapeliin, mutta voi olla ylpeä esityksestään. Kolmosen kärkijoukkueisiin kuuluva Pallo-Sepot oli helisemässä ja vain parin minuutin päässä tappiosta.

Koskilaiset tulivat pelin alun vahvasti, mutta pian ote siirtyi lohkon toisessa päässä majailevalle FJK:lle. Joukkue karvasi aggressiivisesti ja loi hyvin tekopaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä FJK olisi karannut puolessa tunnissa 4–5 maalin johtoon.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo seitsemännellä peliminuutilla. Keskikenttämies Atte Ekholm laukoi keskeltä tarkasti ohi Pallo-Seppojen maalivahdin Tommi Wiikin.

FJK hallitsi tämänkin jälkeen Pallo-Seppojen ihmetellessä vahvaa forssalaisrynnistystä kostealla kentällä. Esimerkiksi Matias Merolla ja Santeri Ketolalla oli monta hyvää tekopaikkaa, mutta onni ei ollut myötä.

Sihdin kohdilleen saanut Ketola vei FJK:n 2–0-johtoon juuri varsinaisen peliajan täyttyessä venyttäessään päänsä hyvään keskitykseen. Pallo-Seppojen kavennus 2–1:een tuli forssalaisittain hankalaan paikkaan, sillä erotuomari ei tuntunut saavan vihellettyä ensimmäistä puoliaikaa millään loppuun ja Pallo-Sepot kehitti kovan painostuksen FJK:n maalille. Lopulta viidennellä tai kuudennella lisäminuutilla Justus Kunnas laukoi pallon ruuhkasta ohi FJK-vahti Christoffer Enckelmanin.

– Päätimme Loiske-pelin jälkeen, että jatkamme samalla tavalla kuin pelasimme siinä toisella puoliajalla. Avauspuoliaika Pallo-Seppoja vastaan oli meidän parasta peliämme. Maksimi, jota enempää ei voi pelaajilta vaatia, totesi FJK:n valmentaja Miika Murtolahti.

 

Toinen puoliaika oli FJK:lta eloonjäämistaistelua. Pallo-Sepot tuli täynnä henkeä tauolta ja tasoitti ottelun parissa minuutissa. Mika Jussila pisti varmasti sisään Enckelmanilta livenneen pallon.

Forssalaisittain näytti todella pahalta, kun Pallo-Sepot hallitsi ja Atte Ekholm ajettiin kentältä kahden varoituksen takia. Yllättäen johtomaalin teki kuitenkin kotijoukkue, jonka nopea hyökkäys yllätti valkeakoskelaiset. Manu Kuisma viimeisteli etukulmaan 3–2-lukemat.

FJK:n johto kesti varsinaisen peliajan loppuun, mutta Pallo-Sepot osui taas yliajalla, viimeistelijänä jälleen Mika Jussila.

– Ehkä tämä pistekin lämmittää parin päivän päästä, Murtolahti totesi.

Santeri Ketola väänsi toisella puoliajalla pahasti nilkkansa, eikä ole varmaa, pystyykö hän pelaamaan ensi viikon keskiviikkona TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan Hervannassa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat