Lounais-Häme Forssa

FJK:lle syksyn ainoa voitto kauden päätöspelissä

Joukkue säilyy Kolmosessa, mikäli lohko pelataan 12 joukkueen voimin.
Sakari Suontausta viimeisteli kauden päätöspelissä FJK:n avausmaalin ohi Koskenpoikien maalivahdin Olli-Petteri Nyströmin.

FJK päätti kauden voittoon, kun se kukisti lohkojumbo Valkeakosken Koskenpojat maalein 3–2 (1–1) sijoitusten kannalta merkityksettömässä ottelussa lauantaina Forssassa.

Voitto oli FJK:n ainoa syyskierroksella. Jalkapalloklubi keräsi kauden 20 pelissä 16 pistettä ja oli lohkon kymmenes. Taakse jäi lauantain vastus Koskenpojat, joka ei kerännyt sarjassa pistettäkään.

FJK päätyi periaatteessa tukevasti putoajan paikalle, mutta säilyttää ilmeisesti sarjapaikkansa, koska Kolmosen lohkot halutaan pelata vähintään 12 joukkueen sarjana. Näin Kolmosen Tampereen piirin lohkosta Neloseen putoaisi ainoastaan hännänhuippu Koskenpojat.

FJK:n lähtökohdat päätösotteluun olivat ainakin henkisesti hankalat. Pelissä ei sinänsä ollut panosta, mutta FJK ei kuitenkaan halunnut antaa pisteitä sarjan ainoalle nollakerholaiselle. FJK:n piti päästä voiton makuun kauden lopuksi.

– Nämä ovat valmentajalle kamalia pelejä. Panosta ei ollut, mutta kunniasyistä peli piti voittaa. Hermostunutta oli, eikä paikoista taaskaan meinattu saada palloa maaliin, totesi FJK:n pelaajavalmentaja Miika Murtolahti.

FJK vei pelin alkua ja teki ensimmäisen maalin. Kärkimies Sakari Suontausta sai hyvän syötön keskelle, eikä avopaikasta erehtynyt.

FJK:lla oli tämän jälkeen avauspuoliajalla muutama muukin hyvä tekopaikka, mutta tehot olivat vähissä. Toinen maali nähtiin lisäajalla, ja asialla oli VaKP, jonka pelaajista Mikko Toivonen ohjasi pallon maaliin kulman jälkitilanteesta.

FJK hallitsi ottelua myös toisella puoliajalla. 2–1-maalin kotijoukkueelle teki hyvin noussut puolustaja Asad Hashim, jonka nosto takakulmaan yllätti Koskenpoikien maalivahti Olli-Petteri Nyströmin.

3–1-lukemat kotijoukkueelle viimeisteli reilun 70. peliminuutin jälkeen kärki Ivo Dankov, joka sai rauhassa sijoittaa pallon maaliin Jarno Hankaniemen hyvästä esityöstä. Jumbojoukkue Koskenpojat tuli Sampo Heikkolan osumalla maalin päähän, mutta kolme pistettä jäivät pelin päätteeksi Forssaan.

– Olimmehan me selvästi kentällä se parempi joukkue, Murtolahti totesi.

FJK tähtäsi Kolmosessa kärkikahinoihin, mutta jäi lohkossaan toiseksi viimeiseksi. Joukkueella oli ongelmia viimeistelyssä, lisäksi se sortui liian usein karkeisiin virheisiin. Murtolahti näki kehittämisen varaa myös syöttöpelissä, yhtään ehjää ottelua syöttöpelillisesti joukkue ei kauden aikana pelannut.

– Tämä kausi oli opin paikka niin joukkueelle kuin minullekin valmentajana.

Kakkosesta on Kolmosen lohkoon tulossa ensi kaudeksi vain HJS Akatemia. Vaikka sarjasijoitus edellyttäisi putoamista, jatkaa FJK Kolmosessa, mikäli lohko pelataan ensi kaudella 12 joukkueella. Tänä vuonna lohkossa oli Härmän luopumisen takia vain 11 joukkuetta.

Sarjapaikan kohtalosta pitäisi tulla liitolta päätös aivan lähiviikkoina.

Kolmosen Turun piiriä pelaava SoVo vahvisti lauantaina asemiaan lohkon ylemmässä keskikastissa voittamalla Pargas IF:n lukemin 3–0 (1–0). Somerolaisten maaleista Alimamy Jalloh teki kaksi ja Kalie Jalloh yhden.

SoVo päättää kauden pelit ensi viikon lauantaina Wilppaan vieraana Salossa. Voimalla on mahdollisuuksia nousta tasaisessa sarjassa kolmanneksi asti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic