Lounais-Häme

FJK:n naisilla oppivuosi

FJK sai täksi kaudeksi taas naisten joukkueen kokoon. Pelaajia oli aluksi sen verran niukalti, ja monilla heistä niin paljon erilaisia kiireitä, että joukkue päätti lähteä pelaamaan 7v7-sarjaa.

7 vastaan 7 on piirin sarja, mutta pelaajia on joukkueessa vähemmän kuin tavallisessa sarjassa ja ottelut pelataan pienemmällä kentällä.

-Tämä kausi mennään näin, ensi vuonna odottavat uudet jutut. Pyrimme varmasti ensi kaudella pelaamaan normaalia 11 vastaan 11 -sarjaa, kertoo FJK:n naisten päävalmentaja Maija Kemppainen.

Kulunut kesä on ollut hyvää oppia joukkueelle. Joukkueessa on monta kokematonta, aloittelevaa pelaajaa, joten treeneissä on keskitytty lähinnä perusasioiden laadukkaaseen oppimiseen ja huolelliseen tekemiseen.

Rinki on kauden mittaan kasvanut niin, että jos joukkueen runko pysyy jotakuinkin kasassa, on tavalliseen 11 pelaajan sarjaan lähteminen ensi vuonna täysin mahdollista.

 

FJK:n naisten joukkue on sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

-Nuorimmat pelaajamme ovat kahdeksasluokkalaisia, vanhimmat ovat päälle kolmikymppisiä. Itse olen pelannut pidempään kuin monet pelaajista ovat eläneet, kertoo Kemppainen.

Vaikka ikäjakauma on suuri, porukassa vallitsee hyvä henki, eikä erilaisia kuppikuntia ole syntynyt. Pelaajat tulevat toimeen keskenään niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

-Meillä on hyvä yhteishenki. Kaikki kannustavat toisiaan, tsemppiä riittää. Nauru raikaa harjoituksissa, tuntuu, että kokeneemmatkin pelaajat ovat nuorentuneet tässä porukassa.

 

Alkukausi Tampereen piirin sarjassa meni vielä opetellessa. Kauden mittaan pelaajat ovat kehittyneet isoin askelin, ja samalla joukkueen otteet ovat parantuneet.

Kolme kertaa viikossa harjoitteleva FJK on lohkossaan seitsemäntenä kolmella voitolla ja neljällä tappiolla.

-Vastustajia on tosi monentasoisia. Osa on harrasteporukoita, osassa on taas ihan pelinaisia. Tavoitteenamme on parantaa niin kuin tähänkin asti ja saada loppukaudella lisää onnistumisia, kertoo Kemppainen.

Sarja pelataan forssalaisten harmiksi yksinkertaisena, joten pelejä tulee suht’ vähän. Kauden viimeinen

kotipeli pelataan Kuhalan tekonurmella ensi viikon lauantaina.

Talvella joukkue aikoo hakea lisää kokemusta ja pelejä futsalin harrastesarjasta.

 

Joukkueen kapteenina toimii kokenut kärkipelaaja Tarja Hakamäki. Hän on viihtynyt hyvin nuorempiensa parissa.

-Meillä on nyt niin paljon pelaajia, että uskon meidän pääsevän ensi kaudella normaaliin sarjaan. Se on kuitenkin sitä oikeaa jalkapalloa.

Hakamäki on pelannut futista kolmosluokkalaisesta asti.

-Yritin joskus lopettaa, mutta eihän siitä mitään tullut. Se on varmaa se kilpailuvietti, joka pitää kentällä. Ja se, että tämä auttaa pysymään kunnossa, Hakamäki kertoo. FL

 

Fingerpori

comic