Lounais-Häme

Florence heikkeni trooppiseksi myrskyksi, mutta on yhä vaarallinen - kuolleiden joukossa äiti ja vauva, joiden kodin päälle kaatui puu

Wilmington
15.09.2018, 03:21

Ulkomaat

Yhdysvaltojen itärannikolle iskenyt hurrikaani Florence on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi mutta on silti edelleen vaarallinen.
Toistaiseksi ainakin neljä ihmistä on kuollut Florencen vuoksi. Myrskyn ennustetaan aiheuttavan Pohjois- ja Etelä-Carolinaan erittäin pahoja tulvia ja merenpinnan hengenvaarallista nousua.
Kuolleiden joukossa ovat äiti ja vauva, joiden kodin päälle kaatui puu. Pohjois-Carolinan Wilmingtonin kaupungissa kuolleet nainen ja lapsi ovat poliisin mukaan Florence-hurrikaanin ensimmäiset uhrit Yhdysvalloissa.
Perheen isä on poliisin mukaan kuljetettu sairaalaan saamaan hoitoa.
Wilmingtonin pohjoispuolella sijaitsevassa Penderin piirikunnassa naisen kerrotaan puolestaan kuolleen sydänkohtaukseen. Pelastusviranomaiset vastasivat naiset hätäkeskuspuheluun, mutta eivät päässeet ajoissa paikalle tielle kaatuneiden puiden takia.
Florence iski Yhdysvaltojen itärannikolle perjantaina aamulla paikallista aikaa. Hurrikaani rantautui ensimmäisenä juuri Wilmingtonin lähellä sijaitsevalle rannikolle.
Hurrikaani on tuonut mukanaan kovia sateita ja tulvia. Yhdysvaltain ilmatieteen laitoksen mukaan paikoin vettä on satanut jopa puoli metriä. Lisäksi Wilmingtonin läpi kulkevan Cape Fear -joen vesi on noussut mittaushistorian korkeimmalle tasolle.
Hurrikaani on aiheuttanut myös laajoja sähkökatkoja. Noin 700 000 ihmisen sähköt ovat poikki Etelä- ja Pohjois-Carolinassa.
Valkoinen talo kertoi myöhään perjantaina Suomen aikaa, että presidentti Donald Trumpin on määrä vierailla hurrikaanin koettelemilla alueilla ensi viikon puolivälissä.

Wilmingtonissa ulkonaliikkumiskielto

Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään liikkumista ulkona ja suositelleet sisätiloissa pysymistä. Wilmingtonia ympäröivään New Hanoverin piirikuntaan on julistettu ulkonaliikkumiskielto, joka alkaa iltakymmeneltä paikallista aikaa ja jatkuu huomisaamuun.
Liittovaltion pelastustoimivirasto Fema kertoo Twitterissä, että kaduilla seisova tulvavesi voi sisältää haitallisia kemikaaleja tai viemärijätettä. Vesi voi myös olla kosketuksissa esimerkiksi kaatuneiden sähkölinjojen kanssa.
Fema kuitenkin korostaa, että tulvien varalta on hyvä varmistua siitä, ettei talossa paeta paikkaan, jonne voi jäädä veden saartamaksi.

https://twitter.com/fema

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti