Lounais-Häme

Florence heikkeni trooppiseksi myrskyksi, mutta on yhä vaarallinen - kuolleiden joukossa äiti ja vauva, joiden kodin päälle kaatui puu

Wilmington
15.09.2018, 09:50

Ulkomaat

Yhdysvalloissa ainakin neljä ihmistä on viranomaisten mukaan kuollut Florence-myrskyssä. Heidän joukossaan ovat äiti ja vauva, joiden talon päälle kaatui puu. Mediatietojen mukaan myrsky olisi vaatinut myös viidennen kuolonuhrin.
Florence on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi mutta on silti edelleen vaarallinen. Tuulet ovat heikentyneet niin, että tuulenvoimakkuus on enää enimmillään 110 kilometriä tunnissa. Florencen ennustetaan aiheuttavan Pohjois- ja Etelä-Carolinaan erittäin pahoja tulvia ja merenpinnan hengenvaarallista nousua.
Evakuointimääräyksiä on annettu Carolinojen lisäksi Virginiassa. Ne koskevat yhteensä noin 1,7 miljoonaa ihmistä. Miljoonia muitakin ihmisiä elää alueilla, joihin myrsky saattaa vielä iskeä.
Kahden joen risteyskohdassa sijaitsevassa New Bernin kaupungissa satoja ihmisiä on pelastettu kodeistaan, joihin he olivat jääneet tulvan vangiksi, kun vedenpinta nousi kolme metriä myrskyn vuoksi.
Sähköt ovat Pohjois- ja Etelä-Carolinassa poikki yli 900 000 taloudelta.
Presidentti Donald Trump suunnittelee matkustavansa alueelle ensi viikolla.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic