Lounais-Häme

Florence-hurrikaani rantautunut Pohjois-Carolinaan

Helsinki
14.09.2018, 15:17

Ulkomaat

Florence-hurrikaani on rantautunut Pohjois-Carolinaan, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus. Hurrikaanin pelätään aiheuttavan suuria tulvia.
Yhdysvalloissa sadat ihmiset jäivät jo ennen hurrikaanin rantautumista tulvaveden saartamiksi Pohjois-Carolinassa New Bernin kaupungissa.
Florence-hurrikaani on aiheuttanut jokien yhtymäkohdassa sijaitsevassa kaupungissa suuren tulvan. Paikallinen poliisi kertoo, että toistaiseksi on pelastettu 150-200 ihmistä, mutta pelastajia odottamassa on vielä ainakin 150 ihmistä.
Tuulten yltyessä viranomaiset ovat vedonneet asukkaisiin, jotta nämä hakeutuisivat turvaan hurrikaanin ennakoidulta reitiltä.
– Tämä myrsky aiheuttaa tuhoa. Tulossa on katastrofaalisia vaikutuksia, sanoi Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper.
Florencen voima on laantunut aiemmista päivistä, ja se on nyt luokiteltu viisiportaisella asteikolla alimman eli ykkösluokan hurrikaaniksi. Tästä huolimatta säätieteilijät varoittavat, että Florence uhkaa aiheuttaa katastrofaalisia tulvia.
Etelä- ja Pohjois-Carolinassa sekä Virginiassa on evakossa yhteensä noin 1,7 miljoonaa ihmistä. Osa heistä on evakuoitu, osa lähtenyt itse turvaan. Myrskyn uhkaamilla alueilla asuu miljoonia ihmisiä.
Noin 300 0000 ihmistä on toistaiseksi vailla sähköä, mutta Carolinan osavaltioiden alueella toimiva sähköyhtiö on varoittanut, että sähköt voivat mennä jopa kolmeltamiljoonalta. Sähköjen palauttamiseen saattaa yhtiön mukaan mennä viikkoja.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti