Lounais-Häme

Floridan ampuminen: Suuttunut videopelaaja ampui kaksi ammattipelaajaa

Miami
27.08.2018, 20:59

Ulkomaat

Floridan Jacksonvillen ampumisen uhrit olivat ammattimaisia videopelaajia, jotka olivat erikoistuneet Jacksonvillen turnauksessa pelattuun videopeliin.
Myös epäilty ampuja osallistui turnaukseen. Silminnäkijöiden mukaan epäilty 24-vuotias mies raivostui hävitessään pelissä ja haki aseen autostaan, tviittasi Tampa Bay Timesin toimittaja.
Surmattuaan kaksi pelaajaa ja haavoitettuaan useita muita paikalla olleita epäilty ampui itsensä.
Epäilty 24-vuotias mies oli kotoisin Baltimoresta Marylandin osavaltiosta. Muita epäiltyjä ei poliisin mukaan ole.
Jacksonvillessä oli käynnissä Madden 19 -videopelin turnaus, joka pidettiin paikallisen ostos- ja tapahtumakeskuksen pelibaarissa. Suosittu Madden 19 -peli perustuu amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaan.
BBC:n mukaan myös ampuja oli aiemmin menestynyt Madden-peliturnauksissa.
Jacksonvillen turnaus oli alueellinen karsinta, jonka voittajat pääsevät loppuotteluihin Las Vegasiin. Siellä palkintosumma on 25 000 dollaria.
Jacksonvillen sheriffin Mike Williamsin mukaan ampuminen tapahtui ostoskeskuksessa sijaitsevassa Chicago Pizza -ravintolassa sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa.
Viranomaisten mukaan yhdeksän haavoittunutta kuljetettiin tapahtumapaikalta sairaalahoitoon. Useimmilla heistä oli ampumahaavoja. Lisäksi kaksi ampumisessa haavoittunutta on hakeutunut itse sairaalaan.
Ainakin kaksi turnaukseen osallistunutta pelaajaa kertoi Twitterissä haavoittuneensa ampumisessa.

Tiukempia turvatoimia e-urheilutapahtumiin?

Uutinen ampumisesta levisi nopeasti pelaajayhteisössä osittain siksi, että turnaus lähetettiin suorana internetissä, Tampa Bay Times kertoo. Lähetyksessä voi kuulla, kun ampuminen alkaa ja ihmiset huutavat.
Liittovaltion poliisin FBI:n kerrottiin tehneen sunnuntai-iltana kotietsinnän ampujan kotiin Baltimoressa ja kuulleen hänen perheenjäseniään.
Jacksonvillen ampuminen herätti heti vaatimuksia tiukemmista turvatoimista e-urheilutapahtumissa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic