Lounais-Häme

Floridan matkanjohtaja Barkov pääsi kotona pelmenien makuun - ehti Suomessa jo kesämökille ja järveen uimaan

Helsinki
30.10.2018, 19:29

Urheilu-uutiset

Jääkiekon NHL-joukkue Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov oli ottanut tukevasti matkanjohtajan roolin joukkueensa Helsingin-reissulla. Joukkuetoverit olivat saaneet sunnuntaina tutustua muun muassa helsinkiläiseen sauna- ja pihvitarjontaan.
Floridan 23-vuotias kapteeni vastaili median edessä kysymyksiin Helsingin areenan uumenissa, Floridan jääharjoitusten jälkeen. Tampereelta kotoisin oleva Barkov oli ehtinyt käymään myös kotiseudullaan.
– Olin kesämökillä, hyppäsin järveen ja söin kotiruokaa. Äiti oli laittanut venäläistä ruokaa, pelmenejä. Jälkiruokaa en syönyt, suomalais-venäläinen Barkov kiteytti ohjelmaansa.
Florida kohtaa torstaina ja perjantaina Helsingissä Patrik Laineen edustaman Winnipeg Jetsin. Barkov on iloinen ainutlaatuisesta mahdollisuudesta pelata kuuluisaa kiekkosarjaa Suomessa, vaikka kertoi ihmetelleensä Laineen kanssa ottelupaikan valintaa.
– Olemme tietysti samaa mieltä siitä, että pelit olisi pitänyt pelata Tampereella, Barkov heitti. Mutta tämä on mahtavaa meille ja Juholle (Lammikko) myös, kuten koko suomalaiselle kiekkoyleisölle.

Etuhampaansa menettänyt Lammikko palasi maailmanmestaruusmaisemiin

Floridan toinen suomalainen, nelosketjun sentteri Juho Lammikko, teki tiistain harjoitusten myötä paluun samalle areenalle, jossa hän voitti nuorten Leijonien kanssa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden tammikuussa 2016.
– En olisi ihan heti uskonut, Lammikko ihmetteli NHL-nutussa tapahtunutta paluuta tuttuun halliin.
Lammikko vahvisti Barkovin vieneen joukkueen Helsingissä saunaan.
– Jätkät pääsi kunnon saunaan Suomessa, oli ihan mukavaa. Käydään varmaan vielä katsomassa kaupunkia.
Porilaislähtöinen Lammikko kuuluu tuntemattomimpiin suomalaisiin NHL-pelaajiin. 22-vuotias kahden suunnan hyökkääjä lunasti kauden alla pelipaikan Floridan kokoonpanosta ja on pelannut kauden alussa kahdeksan ottelua.
Lammikko on pelannut vuodesta 2014 asti Pohjois-Amerikassa, ensin juniorisarja OHL:ssä ja sitten farmiliiga AHL:ssä. Porilaisesta voi nähdä tämän laittaneen itsensä likoon NHL-paikan eteen, sillä etuhampaat ovat pudonneet matkan varrella pois.
– Tämä kortti katsotaan niin pitkään, kun hommia jenkkipäässä riittää, rempseä Lammikko päättää.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic