Floridan tulokas Lammikko hurjasteli neljä syöttöpistettä Ottawaa vastaan - Barkoville maali ja syöttö

Ottawa
20.11.2018, 06:45

Urheilu-uutiset

Floridan Juho Lammikolla oli hurja neljän syöttöpisteen ilta Panthersin hakiessa 7-5-vierasvoiton Ottawasta jääkiekon NHL:ssä. Floridan kapteeni Aleksander Barkov puolestaan teki maalin ja syötti toisen.
Tulokaskauttaan NHL:ssä pelaavalla, lokakuussa farmista nostetulla Lammikolla oli ennen tätä koossa vain yksi syöttöpiste 16 ottelusta. Nyt 22-vuotias suomalainen viisinkertaisti pistesaldonsa yhdellä kertaa. Hän myös sivusi Floridan seuraennätystä yhdessä ottelussa annettujen maalisyöttöjen määrässä.
Kaikki Lammikon maalisyötöt olivat vieläpä ykkössyöttöjä, ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi.
Florida aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen 4-1. Barkov teki 2-1-osuman ylivoimalla paluukiekosta maalin kulmalta. Ottawa tuli kahdesti maalin päähän, mutta lopulta Mike Hoffman lopetti kotijoukkueen pyristelyn iskemällä kolmannen erän lopulla 7-5-maalin Lammikon syötöstä. Hoffman venytti pisteputkensa jo 16 ottelun mittaiseksi.
Voitto nosti Floridan itälohkossa 14:nneksi.
Barkovilla on tällä kaudella koossa pisteet 6+11.

Kotkaniemelle kaksi syöttöpistettä

Nashvillen ja Tampa Bayn kohtaamisessa oli panoksensa koko NHL:n kärkipaikka, sillä joukkueet olivat ennen otteluaan länsi- ja itälohkon ykkösinä. Väkivahva Nashville taisteli kotonaan 3-2-voiton ja piti liigan kärkipaikan maalivahtinsa Pekka Rinteen vahvan suorituksen siivittämänä.
Rinne torjui 29 laukausta ja valittiin ottelun tähdistöön. Nashvillen voittomaalin iski Ryan Johansen.
Itälohkon kärkeen ohi Tampa Bayn nousi Toronto, joka kaatoi Columbuksen 4-2 oltuaan ensimmäisen erän jälkeen kahden maalin tappiolla. Toronton Kasperi Kapanen haali yhden syöttöpisteen. Kapasella on nyt kasassa tehot 8+7.
Tehoille pääsi myös Dallasin Esa Lindell, joka nappasi syöttöpisteen joukkueensa 1-2-tappiossa New York Rangersille.
Montrealin suomalaiset Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen pääsivät tehoille kotiottelussa Washingtonia vastaan. Kotkaniemi kirjautti kaksi ja Lehkonen yhden syöttöpisteen kamppailussa, joka päättyi hallitsevan mestarin Washingtonin 5-4-jatkoaikavoittoon.

Ristolaisen Buffalo voittoputkessa

Rasmus Ristolaisen Buffalo Sabres on huippuiskussa. Buffalo otti jo kuudennen perättäisen voittonsa kukistamalla Pittsburghin vieraissa jatkoajalla 5-4.
Buffalo nousi voittoon toissa kevään Stanley cup -mestarista oltuaan tappiolla 1-4. Puolustaja Ristolainen kirjasi yhden syöttöpisteen ja kasvatti kauden tehonsa lukemiin 2+8. Buffalon voittomaalin teki jatkoajalla Jack Eichel.
Buffalo on NHL:n itälohkossa kolmantena, Pittsburgh on jämähtänyt jumboksi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic