Lounais-Häme Forssa

Flunssa-aalto takana, Alun parhaat pelit edessä

Kapteeni Hanna Vapamaa uskoo Alun mitalimahdollisuuksiin naisten Korisliigassa.
Kapteeni Hanna Vapamaa viihtyy Alussa. Hän pelaa Forssassa jo viidettä kauttaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Naisten Korisliigassa kuudentena oleva Forssan Alku aloitti kuluvan vuoden hyvin, mutta on taipunut vastustajilleen niukasti kahdessa viimeisessä vieraspelissään. Ensin pisteet pihisti EBT Espoossa ja sitten sarjan hännänhuippu ToPo Helsingissä.

Alun kapteenin Hanna Vapamaan mukaan kyse on tilapäisestä notkahduksesta. Kunhan joukkue saadaan taas terveeksi, suunta muuttuu kevään ratkaisupelejä lähestyttäessä.

– Aloitimme vuoden vaihteen jälkeen hyvin, mutta olemme nyt hävinneet pari peliä. Treenit olivat viime pelien alla hajanaisia, kun pelaajilla on ollut loukkaantumisia ja sairasteluja. Flunssa-aalto alkaa onneksi jo laantua. Voittoja tulee, kunhan saamme vedettyä hyviä harjoituksia, Alku-kippari kertoo.

Alulla on mahdollisuus palata voittokantaan keskiviikkona Feeniksissä, kun joukkue saa vastaansa sarjassa kolmantena olevan Kouvottaret. Alku on vienyt joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista nimiinsä.

Alun otteet naisten Korisliigassa ovat vaihdelleet hyvästä keskinkertaiseen. Joukkue harjoittelee kuitenkin kovaa ja jos terveystilanne saadaan taas kuntoon, Alulla on mahdollisuudet vaikka minne asti.

– Pystymme voittamaan kenet vaan tässä sarjassa. Kunhan teemme asiat hyvin ja pelaamme niin kuin osaamme, voimme voittaa minkä joukkueen tahansa. Pelit ovat menneet todella paljon ristiin tällä kaudella.

Vapamaan mukaan Alussa on hyvä henki ja pelaajat tukevat toisiaan. Pelaajat ovat monipuolisia, eivätkä ole vain yhden vahvuuden varassa.

Joukkue on myös motivoitunut ja puolustaa kovaa, mikä on Vapamaan mieleen.

– Kapteenina pyrin tietysti kannustamaan ja auttamaan pelaajia sen minkä pystyn.

Vapamaa haluaa olla helposti lähestyttävä kapteeni. Hän ei ole äänekkäimpiä kippareita, mutta tukee ja kuuntelee pelikavereitaan.

– Joissakin joukkueissa kapteenit voivat olla pelottaviakin hahmoja, mutta itse pyrin olemaan sellainen, jonka kanssa uskaltaa tulla juttelemaan asiasta kuin asiasta.

Catzissa kolme Suomen mestaruutta 2012–14 voittanut Vapamaa pelaa Alussa viidettä kauttaan. Orimattilalaislähtöinen Vapamaa on viihtynyt hyvin seurassa, jossa asiat toimivat ja hän on voinut keskittyä pelaamiseen.

– Tärkeä juttu Alussa jatkamiselle oli myös se, että saimme Risto-Matti Rouskun valmentajaksi. Pidän hänen tavastaan valmentaa. Treenaamme kovaa, mutta harjoituksissa on silti hauskaa.

Vapamaa heittää paljon, mutta viihtyy paremmin tiukoissa puolustustilanteissa kuin pistenikkarina. Tehojakin löytyy, tällä kaudella hän on pelannut 9,1 pisteen, 6,7 levypallon ja 2,1 korin johtaneen syötön ottelukeskiarvolla.

– Toivon, että pysyn kunnossa kauden loppuun asti ja pelaan tasaisen vahvasti, ilman suuria tasonheilahteluja, 29 vuotta syyskuun lopulla täyttävä laituri kertoo. FL

Laituri Vapamaa moninkertainen Suomen mestari

28 vuotta, 181 senttiä.

Lähtöisin Orimattilasta, asuu nykyään Forssassa.

Aloitti koripalloilun vasta 13-vuotiaana. Monipuolinen urheilutausta, sillä on harrastanut myös ratsastusta ja muun muassa yleisurheilua, jalkapalloa ja uintia.

Laituri, viihtyy pelipaikoilla 3–4.

13 naisten A-maaottelua, 14 haastajamaajoukkueen ottelua, 43 nuorten maaottelua.

SM-hopeaa 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa -08 (Jymy).

SM-kultaa naisten SM-sarjassa 2012–14, SM-hopea -11 (Catz).

Uran huippuhetki niukka voitto universiadeissa Kiinasta yli 15 000 katsojan edessä. Vapamaa upotti viimeiset voittopinnat vapaaheittoviivalta.

Tavoitteena voittaa uralla vielä yksi SM-mitali.

Harrastaa shoppailua, liikuntaa ja kehonhuoltoa, etenkin pilatesta ja joogaa.

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic