Lounais-Häme

FM-Haus Suomen sadan parhaan kasvuyrityksen joukkoon

FM-Haus oy Jokioisilta sai kunniamaininnan Kanta-Hämeen Kasvupolku -tapahtumassa, missä julkistettiin maakunnan lupaavimmat kasvuyritykset.

Lupaavimmaksi kasvajaksi valittiin riihimäkeläinen Eezery Enterprise oy, joka on lähilogistiikan mullistaja sekä erilainen rakennusfirma.

Eezery Enterprise ja FM-Haus etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Näiden sadan joukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 34 hakijasta. Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota muun muassa liiketoiminnan innovatiivisuuteen ja uskottavuuteen, kasvupotentiaaliin, uutuusarvoon sekä kasvutahtoon.

Eezery Enterprise pyrkii luomaan uudenlaisen mallin lähilogistiikan ratkaisemiseksi, jossa tavalliset ihmiset ja kuljetusliikkeet joukkoistetaan yhteiseksi kuljetusresurssiksi, joka toimittaa paketteja aiempaa tehokkaammin. Tuomaristo perusteli päätöstään sillä, että yrityksellä on selkeä suunnitelma ja kunnianhimoinen tiimi. Lisäksi sillä on todellista kansainvälistä markkinapotentiaalia ja se on ajankohtainen ja skaalautuva.

FM-Haus on vuonna 1996 perustettu, Jokioisilla tukikohtaansa pitävä puuteollisuusalan toimija. Yritys valmistaa puuelementeistä koostuvia moduuleja, jotka tuodaan valmiina työmaalle, ja vain liitokset tehdään paikan päällä. Tuomaristo luonnehti kunniamainittua sanoin ”yritys on toimiva, omalla alallaan innovatiivinen ja valmis kasvuun. Tiimissä yhdistyy pitkä kokemus ja toisaalta nuori rohkeus”.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Arctic Milk oy, Karotia oy, Wallaton oy sekä Forssa Fabric oy Forssasta, Humuspehtoori oy Pälkäneeltä, Mouse Out oy, Liikkuva Suomi, Sollon Kodit ja Kiinteistöt oy, Hämeen Keskiaikatapahtumat oy sekä Ãrrätreeni oy Hämeenlinnasta, NB-Seinä oy Lopelta, Spes Palvelut Janakkalasta ja Stellarion oy Iittalasta.

 

Kanta-Hämeen Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.–25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 26.

Kasvupolku järjestettiin neljättä kertaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic