Lounais-Häme Jokioinen

FM-Haus toimitti Turun Satamalle rahtiliikennerakennuksen – Yhteistyö saattaa jatkua

Rahtiliikennerakennuksen virallinen luovutus tapahtuu perjantaina.
Jokioisilla toimiva FM-Haus valmisti Turun Satamalle rahtiliikennerakennuksen, jonka virallinen luovutus on perjantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisilla toimiva FM-Haus valmisti Turun Satamalle rahtiliikennerakennuksen, jonka virallinen luovutus on perjantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tulevaisuuden tilaratkaisuja valmistava FM-Haus on toimittanut uuden moduulirakenteisen tilan Turkuun. Muutama kuukausi sitten yritys sai valmiiksi Turun Meyerin telakan tilauksen kahdesta isosta toimistorakennuksesta. Tällä kertaa tilaajana toimi Turun Satama oy.

– Rakensimme Turun Satamalle rahtiliikennerakennuksen. Rakennus on jo asennettu ja sen virallinen luovutus on tämän viikon perjantaina. On hienoa, että Turun Sataman kaltaiset isot toimijat luottavat meidän ratkaisuihimme ja toimintavarmuuteemme, FM-Hausin avainasiakaspäällikkö Tenho Räisänen sanoo.

Turun Satamalle oli heti alusta asti selvää, että rahtiliikennerakennus toteutetaan siirrettävänä ratkaisuna.

– FM-Hausin muuntojoustavat tilat sopivat meille täydellisesti, sillä satama-alue kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Siirrettävä rakennus tekee toimintojemme uudelleenjärjestelystä huomattavasti vaivattomampaa, sanoo Turun Sataman oy:n rakennuttajapäällikkö Jouni Hildèn.

Tehtaalla valmiiksi rakennetut moduulit säästivät Turun Satamalta myös aikaa ja arvokkaita resursseja.

– Nopea rakentaminen vähensi väliaikaisten järjestelyjen tarvetta ja säästi meidän resurssejamme. Meidän ei myöskään tarvinnut tehdä muutoksia kentän liikennejärjestelyihin eikä ISPS-aluerajaukseen, vaan pystyimme toimimaan normaalisti koko rakennusurakan ajan, Hildèn toteaa.

Kaikki yhdeltä toimijalta

Turun Satama kiinnostui FM-Hausin nopeasti valmistuvista, siirreltävistä ja muunneltavista tiloista myös niiden kosteushallitun rakentamistavan ansiosta.

– FM-Haus rakentaa moduulit sisällä ja suojaa ne kuljetuksen ajaksi. Tämä ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia sekä lisää rakennuksen pitkäikäisyyttä, kertoo Insinööritoimisto Aalto-Setälän rakennuttajakonsultti Heikki Salpaoja.

Uusi rahtiliikerakennus toteutettiin kokonaisvastuu-urakkana, eli FM-Haus vastasi kaikesta rakentamiseen liittyvästä aina maanrakennustöistä suunnitteluun ja asentamiseen.

– Tilaajan tehtäväksi jäi vain rakennusluvan hakeminen, FM-Haus hoiti kaiken muun. Projektin hallinnointi ja aikatauluttaminen oli helpompaa, kun yksi yritys vastasi kaikesta, Salpaoja sanoo.

Sekä Hildèn että Salpaoja pitävät hyvin mahdollisena, että Turun Satama tulee hyödyntämään FM-Hausin palveluja myös jatkossa.

– Heillä on nykyaikaista kehitystä palveleva ratkaisu sekä ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta. Lisäksi he onnistuivat pysymään hyvin aikataulussa, Hildèn sanoo.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic