Lounais-Häme Jokioinen

FM-Haus valittiin yhdeksi Suomen parhaista työnantajista – "Auttaa varmasti rekrytoinneissa"

Nopeasti kasvava FM-Haus haluaa tarjota hyvän työpaikan, jotta tilamestareita löytyy jatkossakin.
FM-Hausin tehtaalta Jokioisilta lähti viime vuonna 136 moduulia eri puolille Suomea. Rekrytointeja tehtiin paljon, jolloin hyvän työnantajan maine korostui. Kuva: Lassi Puhtimäki
FM-Hausin tehtaalta Jokioisilta lähti viime vuonna 136 moduulia eri puolille Suomea. Rekrytointeja tehtiin paljon, jolloin hyvän työnantajan maine korostui. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioislainen FM-Haus oy:n panostukset yrityksen työilmapiiriin saivat kiitosta torstai-iltana. Great Place to Work valitsi FM-Hausin Suomen kymmenenneksi parhaaksi työpaikaksi omassa kategoriassaan Parhaat työ paikat 2020 -gaalassa Helsingissä.

– Tunnustus merkitsee paljon yrityksellemme, mutta se on tärkeä minulle myös henkilökohtaisesti. Meille on tärkeää olla hyvä työnantaja tilamestareillemme, mutta palvella myös asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Paras laatu syntyy, kun kaikki työntekijät puhaltavat yhteen hiileen, FM-Haus oy:n toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

Great Place to Workin Nina Maurola toteaa, että hyvän työpaikan rakentaminen on aina johdon valinta, ja että FM-Hausilla on ymmärretty yrityskulttuurin luomisen olevan jatkuva prosessi.

– Luottamus ja avoimuus ovat voittavan yrityskulttuurin lähtökohtia ja nämä seikat ilmenevät FM-Hausilla yksilön huomioimisella ja johdon helpolla lähestyttävyydellä. Välittävä ja osallistava johtaminen sekä yhdessä tekeminen ovatkin FM-Hausin vahvuuksia, Maurola summaa.

Hyvästä työstä saa bonusta

FM-Hausin palkittua yrityskulttuuria ei ole rakennettu hetkessä, sillä yrityksessä on panostettu työhyvinvointiin jo pitkään. Viime kesänä yritykselle myönnettiin Great Place To Work -sertifiointi.

– Olemme uudistaneet viime vuosina lähes kaikki yrityksemme toiminnot. Se, että sijoituimme parhaimpien työpaikkojen joukkoon näin nopeasti sertifioinnin saatuamme, osoittaa, että olemme tehneet asioita oikein, Sjöman iloitsee.

FM-Hausilla on tilamestarien oma toimikunta, joka päättää työntekijöiden henkilöstöeduista. Lisäksi yritys palkitsee työntekijöitään hyvin tehdystä työstä bonuksella.

– Avoimuus on meille tärkeä arvo ja siksi kaikki johtoryhmämme muistiot ovat kaikille työntekijöille avoimia.

”FM-Hausiin todella halutaan töihin”

FM-Hausissa viihtyisän työpaikan maine on ollut erityisen tärkeää sen yrityksen kasvaessa nopeasti. Vuosi sitten yrityksessä oli reilu 40 työntekijää, nyt heitä on yli 80 muun muassa Meyer Turku oy:n telakkatoimistotilausten vauhditettua kasvua.

– Meille tulee todella paljon hakemuksia, mikä kertoo siitä, että FM-Hausiin todella halutaan töihin, yrityksen operatiivinen johtaja Maria Jokinen kuvailee.

Yritys juhlistaa sijoittumistaan Suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon järjestämällä perjantaina koko henkilökunnan yhteisen juhlan.

– Nyt on hyvä nauttia hetki työmme tuloksista, mutta maanantaina suuntaamme jälleen katseet kohti tulevaa. Aiomme rakentaa FM-Hausista kolmen vuoden aikana oman kokoluokkamme parhaan työpaikan, Sjöman sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic