Lounais-Häme Jokioinen

FM-Hausin kasvupotentiaalille tunnustus – "Edellytykset nousta yhdeksi Suomen johtavaksi kestävien tilaratkaisujen valmistajaksi"

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.
Kasperi Mero (vas) ja Tomi Rytkönen tekivät seinäelementtiä FM Hausin tuontantolaitoksella. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Kasperi Mero (vas) ja Tomi Rytkönen tekivät seinäelementtiä FM Hausin tuontantolaitoksella. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioislainen FM-Haus oy on valittu kahden potentiaalisimman kasvuyrityksen joukkoon Kasvu Open -kilpailussa Puurakentamisen Kasvupolulla. FM-Haus oy määrittelee olevansa tulevaisuuden tilaratkaisuja valmistava yritys.

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Tuomariston mukaan FM-Hausilla on kaikki edellytykset nousta yhdeksi Suomen johtavaksi kestävien tilaratkaisujen valmistajaksi.

– Kahden potentiaalisimman puurakentajan kärkeen sijoittuminen antaa meille varmuutta siitä, että olemme oikealla tiellä. Olemme uudistaneet viime vuosina lähes kaikki yrityksemme toiminnot ja nostaneet vastuullisuuden kehitystyömme keskiöön, FM-Hausin operatiivinen johtaja Maria Jokinen kertoo.

Jokinen toteaa, että on hienoa saada näin koronan ja taloudellisen kriisin aikana hyviäkin uutisia.

– Tunnustus lämmittää mieltä myös siksi, että tuomaristossa oli muun muassa ympäristöministeriön edustaja ja muitakin kovia nimiä, Jokinen sanoo.

Liiketoiminta kasvanut noin 50 prosentin vuosivauhtia

Puurakenteisten moduulirakennusten kysyntä on Jokisen mukaan lisääntynyt tasaisesti kaikilla toimialoilla. Rakentaminen muuttuu, koska toimintaympäristöt ovat koko ajan vaikeammin ennustettavissa.

FM-Haus työllistää nyt runsaat 90 henkilöä. Kesäksi on palkattu 15 työntekijää lisää.

– Liiketoimintamme on kasvanut noin 50 prosentin vuosivauhtia. Meille on myös tärkeää, että henkilökuntamme ymmärtää työnsä merkityksellisyyden. Paras laatu syntyy, kun työntekijät viihtyvät ja puhaltavat yhteen hiileen, Jokinen sanoo.

Puurakentamisen hyviä kasvunäkymiä edistää myös Suomen hallituksen tavoite, jonka mukaan Suomi on hiilineutraali vuonna 2035 ja nopeasti sen jälkeen hiilinegatiivinen.

Kestävä sekä talouden että ympäristön näkökulmasta

FM-Haus sai tuomaristolta kiitosta myös terveestä uteliaisuudesta, kyvystä tunnistaa kehityskohteet ja kuunnella neuvoja.

– Puu on ainoa rakennusmateriaali, joka on kestävä sekä talouden että ympäristön näkökulmasta. Haluamme olla mukana edistämässä sen käyttöä rakentamisessa ja otamme innolla vastaan kaiken sparrauksen ja verkostot, mitä Kasvu Open meille tarjoaa, FM-Hausin projektipäällikkö Toni Sjöman sanoo.

Yksi FM-Hausin tavoitteista on lopettaa kertakäyttörakentaminen. Yritys selvittää parhaillaan pilottikohteen avulla, miten puusta valmistettujen moduulirakennusten uudelleenkäyttöä ja kierrätystä voidaan tehostaa entisestään.

– Kolmannes Suomen kasvihuonekaasupäästöistä koostuu rakennuksien ja rakentamisen materiaaleista ja energiankulutuksesta. Muuntojoustavilla ja puusta valmistetuilla tilaratkaisuilla meillä on mahdollisuus vaikuttaa ilmastonmuutokseen merkittävästi, Sjöman sanoo.

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle Puurakentamisen Kasvupolulle haki yhteensä 30 yritystä, joista 12 valittiin mukaan. Potentiaalisimmiksi kasvuyrityksiksi valitut FM-Haus ja jyväskyläläinen JVR-Rakenne oy etenevät automaattisesti Kasvu Open kauden 2020 top 60 -finalistijoukkoon. Finalistit saavat kolmannen sparrauspäivän syksyllä 2020. FL

Lue myös: FM-Haus toimitti Turun Satamalle rahtiliikennerakennuksen – Yhteistyö saattaa jatkua (FL 12.5.2020)

Luitko tämän? FM-Haus valittiin yhdeksi Suomen parhaista työnantajista – ”Auttaa varmasti rekrytoinneissa” (FL 14.2.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic