Lounais-Häme

FMS piti välivuoden

Pilvenmäen raviradalla ei kilpailtu tänä vuonna moottoroiduilla hevosvoimilla, kun Forssan Moottoriseura piti välivuoden moottoripyörien maaratakisoista.

Välivuosi oli harvinainen, sillä FMS isännöi kuutena edellisvuotena maaradan MM-kisoja ja jo sitä ennen SM- ja PM-kisoja niin, että Pilvenmäellä päristeltiin joka vuosi noin kymmenen vuoden ajan.

Kansainvälinen moottoriliitto FIM olisi toki myöntänyt Forssaan täksikin vuodeksi maaradan MM-kisan, mutta FMS ei halunnut enää järjestää kisoja, jotka tuottivat taloudellista tappiota vuodesta toiseen.

Tällä viikolla Forssaan tarjottiin yllättäen myös maaradan SM-kisoja ja Suomi-Ruotsi -maaottelua. Kisat piti järjestää tänään ja huomenna Ylöjärvellä Teivon raviradalla, mutta rata meni syyssateissa niin huonoon kuntoon, että tiistain ravitkin keskeytettiin ensimmäisen lähdön jälkeen. Keskiviikkona rataisännät päättivät ettei moottoripyöriä päästetä radalle pilaaman sitä entistä pahemmin.

Suomen Moottoriliitosta tiedusteltiin FMS:n kykyä järjestää maaottelu ja SM-kisat pikahälytyksellä Pilvenmäellä, mutta aivan niin ketterä ei kokenut forssalaisseura sentään ole.

– Pari päivää on liian lyhyt aika pistää rata kuntoon ja kisat pystyyn, toteaa FMS:n puheenjohtaja Harri Heikkilä.

Tältä vuodelta väliin jäävissä SM-kisoissa olisi nähty FMS:n kuskeista Mika Helin ja Aarni Heikkilä, joka oli nimetty myös maaotteluun Ruotsia vastaan. Kolmantena paikallisena kuskina SM-kisaan oli lähdössä jokioislainen Henri Ahlbom.

Moottoripyörät eivät kuitenkaan katoa Pilvenmäeltä. Tälläkin viikolla radalta kuului pärinää, kun FMS:n kuskit pääsivät harjoittelemaan ja testaamaan siellä koneitaan.

Heikkilä lupaa että ensi vuonna Pilvenmäellä myös kilpaillaan.

– Yhteistyö Forssan Seudun Hippoksen on sujunut erinomaisesti, joten haluamme jatkaa siellä tapahtumia. Ensi vuonna Pilvenmäellä ajetaan maarataa jossain muodossa, ehkä SM- tai PM-kisana, mutta ei MM-kisana. Niiden kisojen velat alkaa olla maksettu. Lisäksi suunnittelemme Pilvenmäelle moottoriviikonloppua, jossa nähtäisiin kilpailukalustoa kattavasti.

FMS:n suurin ponnistus oli tänä vuonna enduron SM-osakilpailun järjestäminen. Kilpailujärjestelyt onnistuivat sekä viime että tänä vuonna, mutta seura ei anonut kisoja ensi vuodelle.

– Meillä on liian vähän porukkaa viedä tuollaiset kisat läpi, kertoo Heikkilä syyksi endurokisoista luopumiseen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic