Lounais-Häme

FoA sai tylyn oppitunnin

FoA lähti Lappeenrantaan haastamaan sarjakärki Catzia repaleisella kokoonpanolla ja tulos oli sen mukainen. Kotijoukkue heitti tulostaululle rumat lukemat 97-67 (44-27). Forssalaiset pyörivät jonkinlaisella iskuetäisyydellä noin vartin, mutta juuri ennen puoliaikaa kotijohto kasvoi 17 pisteeseen ja repesi heti tauon jälkeen rumasti. Ero kasvoi pahimmillaan yli 40 pisteeseen. Lopussa FoA sai hieman kirittyä Catzin laitettua osan avausviikosta penkin puolelle ottelun loppusummeria odottelemaan.

Parin viikon maaottelutauon aikana Alun kokoonpanoon palasi Asta Leinonen (3/3), mutta sivussa olivat yhä Minna Sten ja Maija Jäntti. Sten matkasi kuitenkin joukkueen mukana Lappeenrantaan ja oli lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Risto-Matti Rouskun rinnalla rannetuki kädessä. Päävalmentaja Rouskun mukaan ainakin Jäntin poissaolo voi olla pitkäaikainen.

– Oli ihan hyviä juttuja hyökkäyspäässä. Jos Catzia vastaan tekee 70 pinnaa, niin se on hyvin, mutta puolustuspäässä oltiin pehmeitä. Kun vastustaja tekee sen 100 pinnaa, niin vaikea silloin on voittaa juuri missään sarjassa, Sten kuvaili ottelun kulkua.

Stenin kuvaama puolustuspään pehmeys oli kahden asian summa. Kahden ison pelaajan (Sten ja Jäntti) puuttuminen avasi Catzille temmellyskentän korin alle ja toisaalta loukkaantumiset pakottavat aina pelipaikkamuutoksiin terveen kokoonpanon kanssa.

– Jäätiin korin alla vähän pieneksi, mutta olisi silti pikkuisen ollut varaa kiristää ruuvia. Meillä ei ole riittävästi tällä hetkellä puolustusvoimaa, että pystyttäisi parhaita joukkueita haastamaan, päävalmentaja Rousku pohdiskeli.

– Isojen pelaajien puute näkyy myös treeneissä. Ei saada kunnon pelitilanteita aikaiseksi ja olen itsekin joutunut pari kertaa pukemaan ja osallistumaan harjoituksiin. Se mikä treeneissä jää vajaaksi, näkyy nopeasti myös peleissä, Rousku jatkoi.

Yksittäisistä ilonaiheista mainittakoon Mia Loydin (29/7) heittovire. Pistemäärä oli hänelle vielä toistaiseksi lyhyen Korisliiga-uran paras. Pelintekijä Aaliyah Lewis (6/7/4) ei häikäissyt. Forssan toiseksi parhaat pisteet kirjautti Meral Bedretdin (12/9).

Heittoprosenteissa oli myös selvä ero joukkueiden välillä. Catzin pelitilanneprosentti oli 56, kun FoA pääsi lukemaan 41.

Sarjakärjessä porskuttavan Catzin päävalmentaja Mika Haakana tiedosti joukkueiden välisen materiaalieron tällä hetkellä ja antoi sympatiaa vieraiden suuntaan.

– Tiedän hyvin Forssan tuskan loukkaantumisten kanssa. Isojen pelaajien puute on yksi juttu, mutta kun pelaajat joutuu vielä väärille pelipaikoille, niin alkaa tulla virheitä ja asiat kertautuvat, Haakana tuumasi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti