Lounais-Häme

FoKoPo aloitti pirteästi

FoKoPo aloitti A-divisioonan voitokkaasti, kun se päihitti kotipelissään Porvoon Tarmon 96-82 (55-46).

FoKoPo aloitti vauhdikkaasti takamies John Merchantin johdolla ja vei ensimmäisen viisiminuuttisen 15-4.

Peli eteni kotijohdossa toiselle neljännekselle, jossa Porvoo kipusi muutaman kerran edelle. Tauolle mentiin kuitenkin taas kotijohdossa, joka ei enää toisella puolikkaalla vaihtunut.

FoKoPo pohjusti voittonsa kolmannella jaksolla, jonka tuloksena se pääsi viimeiselle kympille 13 pisteen johdossa. Porvoo ei noussut tuon jälkeen enää yhdeksää pistettä lähemmäs.

 

FoKoPon tehomiehiksi nousi amerikkalaiskaksikko, kun Juwan Howard keräsi 33 pistettä ja Merchant 26.

Merchant on tälle tasolle lähes täydellinen takamies: nopea ja hyvä pallonkäsitttelijä, jonka tehoskaalaan kuuluvat sekä kaukoheitot että korilleajot. Pisteiden ohessa hän keräsi pieneksi alle 190-senttiseksi peluriksi komeat yhdeksän levypalloa, napsi neljä pallonriistoa ja yhtä monta syöttöä.

Kaksinumeroisiin pisteisiin pääsivät myös Markus Molenius 14:llä ja Semi Saari 11 pisteellä.

FoKoPo heitti hyvin: kolmoset 45:n ja kakkoset 60 prosentin tarkkuudella. Harjoituspeleistä poiketen levypallotkin jäivät FoKoPolle 38-24.

– Voiton ohella tärkeätä oli kokemus, jonka monet pelaajamme saivat ensimmäisestä tämän sarjan pelistään. Emme yltäneet ehjään 40 minuuttiin, mutta kolme hyvää ja yksi huonompi jakso riittivät voittoon, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Pelissä nähtiin potentiaalinen tuleva Susijengin peluri: vasta 18-vuotias taitava ja tekninen Michael Besselink nousi Porvoon parhaaksi pinnamieheksi 21 pisteellä. Tehopojan isä Gerry pelasi 1990-luvun alussa FoKoPossa kanadalaissentterinä ja jäi sittemmin Suomeen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic