Lounais-Häme Forssa

FoKoPo antoi kelpo vastuksen, mutta ei pystynyt ihmeeseen

Lahti jatkoi tappiotonta kauttaan Forssassa.
Aku Haikonen oli hyvällä pelipäällä sarjakärki Lahtea vastaan.

FoKoPo hävisi pari viikkoa sitten A-divisioonan jumbolle Porvoon Tarmolle. Seuraavassa pelissään Tarmo hävisi sarjaa puhtaalla pelillä johtavalle Lahti Basketballille peräti 66 pisteellä.

Noiden tulosten perusteella FoKoPolta olisi vaadittu voittoon ihmettä, kun Lahti asettui sunnuntaina vastaan Feeniksissä.

FoKoPo ei yltänyt ihmeeseen, mutta antoi kyllä kärkijoukkueelle kunnon vastuksen. Lahti jatkoi voittoputkeaan tuloksella 104-90 (45-39).

FoKoPo sai peliin hyvän 8-0-startin, jonka vauhdittamana se voitti ensimmäisen neljänneksen 24-22.

Toinenkin jakso oli tasainen, mutta kolmannella kympillä lahtelaiset käyttivät tekopaikkansa ja karkasivat suurimmillaan 18 pisteen johtoon.

FoKoPo ei kuitenkaan antautunut, vaan nousi viimeisellä jaksolla vielä voittotaistoon. Pienimmillään ero kaventui neljään pisteeseen ja jakson puolivälissä sitä oli viisi pinnaa. Tuon jälkeen Lahti ratkoi taas tarkemmin ja varmisti 14 pisteen voittonsa.

– Saimme peliin hyvän alun, mutta kolmannella jaksolla annoimme heittoja, joilla Lahti karkasi. Emme kuitenkaan luovuttaneet ja lähtökohtiimme nähden pelasimme lopulta kelpo pelin, totesi FoKoPon päävalmentajana toiminut Teet Toome.

 

FoKoPon teho keskittyi taas amerikkalaiskaksikkoon. Gilbert Talbot sivusi 28 pisteellään kauden piste-ennätystään, jonka lisäksi hän vahvisti sarjan levypallotilaston kärkipaikkaansa 18 levyrillä. Isaac Williams haki välillä heittoaan, mutta kasasi 27 pisteellään parhaat lukemansa yli kuukauteen.

Kaksikon lisäksi Aku Haikonen ja Eshaq Sagi nostelivat kaksinumeroiset pisteet 11 ja 10.

Myös lahtelaisten teho keskittyi amerikkalaisten käsiin, kun Henry Pwono ja Jarred Jones tekivät molemmat 27 pistettä. Ex-fokopolainen Sami Ikävalko nakkasi tuttuihin koreihin 17 pinnaa.

Lahtelaisilta puuttui paras kotimainen pistemies Vesa Mäkäläinen.

 

Tiistaina FoKoPo tarvitsee voittoon vielä suuremman ihmeen, kun vieraaksi saapuu Suomen cupin peliin Korisliigaa 12 pelin voittoputkella johtava Salon Vilpas. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic