Lounais-Häme

FoKoPo divarin finaaleihin

Ei huippua, mutta sitäkin jännittävämpää. FoKoPo väänsi A-divisioonan välierissä kolmannenkin voiton JKS:stä, vaikka ei ollutkaan pelissä aivan parhaimmillaan. Tiukasti vastaan laittanut järvenpääläisseura taisteli vastaan viimeiselle sekunnille asti, mutta joutui taipumaan kahdella pisteellä.

FoKoPo saa A-divisioonan loppuotteluissa vastaansa Uudenkaupungin Korihait, joka löi omassa välieräsarjassaan Porvoon Tarmoon suoraan voitoin 3–0.

-Vaikka voitimme ottelusarjan 3–0, kaikki ottelut olivat tiukkoja. Emme päässeet helpolla, siitä kaikki kunnia JKS:lle. Se laittoi meidät juuri niin koville kuin pelkäsin, FoKoPon päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi.

FoKoPo aloitti eilisen kotipelin terävästi, mutta JKS näytti nopeasti, ettei myy nahkaansa halvalla. Joukkue prässäsi tiukasti FoKoPon pelintekijä Remon Nelsonia, joka ei pystynyt nousemaan pelissä normaalille tasolleen.

JKS vei avausjakson 23–28. FoKoPo nousi toisella jaksolla tasoihin, mutta neljänneksen jälkipuolisko oli taas vieraiden ja tauolle mentiin pisteissä 43–48.

Pelin toisella puoliskolla FoKoPo kipusi Aapeli Alasen ja Shane Heywardin johdolla johtoon. JKS ei päästänyt Koripoikia missään vaiheessa karkuun, vaan pysyi aivan tuntumassa ja nousi päätösjaksolla vielä kerran johtoon 73–76-lukemissa.

Viime minuutilla Aapeli Alasen kovalla kolmosella FoKoPo meni johtoon 87–82, mutta JKS sai vielä avaimet pelin kääntämiseen.

Henri Kantonen kavensi kolmen pisteen heitolla tilanteeksi 87–85 ja JKS sai sen jälkeen vielä pelin viimeisen heiton. Marcel Mooren viime hetken kolmosyritys jäi hitusen vajaaksi, ja voitto ja jatkopaikka samalla Forssaan. Joku saattoi nähdä heittotilanteessa FoKoPon puolustuksen rikkovan, mutta nyt tuomarien pilli ei soinut.

-Tilanteessa olisi vihelletty ehkä keskellä peliä virhe, mutta tässä tilanteessa olisi ollut tuomaristolta aika kova ratkaisu antaa meille vapaaheitot, Järvenpään Koripalloseuran valmentaja Jarkko Lanu totesi.

Aapeli Alanen pussitti FoKoPolle 28 pistettä ja vei 8 levypalloa. Shane Heyward kokosi tehot 19/14. Remon Nelson upotti neljä kolmen pisteen heittoa, mutta pysyi muuten JKS-puolustuksen pihdeissä ja sortui yhdeksään menetykseen.

JKS:stä Henri Kantonen heitti 24 pinnaa, Juuso Kauppinen 20 ja HL Coleman 14.

FoKoPon pelit jatkuvat ensi viikon lopulla finaalipeleillä Korihaita vastaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti