Lounais-Häme

FoKoPo ei jaksanut jatkoajalla

 

JBA eli Jyväskylä Basketball Academy turmeli jatkoaikavoitollaan Jyväskylässä FoKoPon vain teoreettisia mahdollisuuksia nousta A-divisioonan pudotuspeleihin.

JBA:n voitto 99-89 (85-85, 41-44) tuotti alkukaudesta vierasvoittoja napsineelle FoKoPolle nyt jo viidennen peräkkäisen vierastappion.

Tasaisen alun jälkeen JBA nousi 28-22 johtoon, mutta FoKoPo kuittasi 9-0 nykäisyllä, jonka turvin se eteni puoliaikajohtoon asti.

FoKoPo johti koko kolmannen jakson, mutta jakson lopulla ja neljännen alussa vieraiden peli alkoi piiputtaa. JBA pääsi 14-0 kirillä johtoon, joka näytti vievän isännät myös voittoon. FoKoPo nousi kuitenkin jakson viimeisellä minuutilla ensin kahden pisteen päähän Johan Kotavuon kolmosella ja 23 sekuntia ennen summeria tasoihin Roderick Flemingsin ohi menneen vapaaheiton jälkeen nostamalla korilla.

Jatkoajalle eivät FoKoPon voimat enää riittäneet. JBA karkasi nopeasti seitsemän pisteen johtoon ja jatkoaika päättyi lopulta 14-4.

FoKoPo oli matkassa vain kahdeksalla pelaajalla, joista seitsemän muodosti pelaavan rotaation. Flemings nousi taas tehokkaimmaksi 27 pisteellä ja 13 levypallolla. Teemu Sulonen heitti 25 pistettä, Bruce Reed 17 ja Juho-Matti Henttonen 11.

– Voitto oli käsissä, mutta tuhrimme lopussa vapaaheittoja ja rotaatiomme kaventui kun Reed sai viidennen virheensä. Sen lisäksi 24 hyökkäyslevypalloa vastustajalle ja meille 22 pallonmenetystä. Noilla lukemilla on vaikea voittaa, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

JBA:lta löytyi ratkaisevasti enemmän tehomiehiä. Suurin ero syntyi kaaren takaa, kun JBA nakkasi peräti 18 kolmosta FoKoPon seitsemää vastaan.

Robert Juvonen heitti JBA:lle 28 pistettä ja Samuli Oja 16. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti