Lounais-Häme

FoKoPo ei lämpene Westerholmin idealle

Koripallo

Forssa

Forssan Koripojat ei lämpene Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajan Tom Westerholmin ehdotukselle koripallotoiminnan järjestämisestä Forssan seudulla.

Westerholm vieraili viime viikolla forssalaisen koripalloväen tilaisuudessa, jossa pohdittiin paikallisen koripalloilun uudistamista. Westerholmin mukaan Forssassa toimisi parhaiten malli, jossa Alku keskittyisi tyttökoripalloon ja FoKoPo poikapuoleen. Alku ja FoKoPo ovat hänen mielestään brändejä, joista kannattaa pitää kiinni.

Westerholm ei pitänyt hyvänä ratkaisua, jossa Forssaan perustettaisiin kokonaan uusi junioriseura, ja Alun naisten ja FoKoPon miesten edustusjoukkueet jäisivät yksin vanhoihin seuroihin. Hänen mukaansa tällaisista ratkaisuista löytyy huonoja esimerkkejä vaikkapa Turusta. Vaarana on toiminnan hiipuminen.

Mikäli tytöt keskitettäisiin Alkuun ja pojat FoKoPoon, menettäisi Koripojat yli puolet lisenssipelaajistaan. Alulla poikia on paljon tyttöjä vähemmän.

– Eivät ne Westerholmin ajatukset hyvältä kuulostaneet. Kompromissi ei voi olla sellainen, että vain toinen osapuoli hyötyy. Emme näe tätä mallia ratkaisuna, toteaa Forssan Koripoikien puheenjohtaja Arja Kotavuo.

Kotavuon mukaan FoKoPo on valmis yhteistyöhön Alun kanssa tarpeen mukaan, kuten tähän asti. Etenkin vanhemmissa tytöissä ja pienimmissä pojissa yhteistyö olisi tarpeen ensi kaudella.

Alun puolella Westerholmin ajatuksiin suhtauduttiin myönteisemmin.

– Minun mielestäni Westerholmin ehdotus ei ole ollenkaan huono. Tällä ratkaisulla pystyttäisiin ajamaan pelaajien etua, eikä uutta seuraa tarvittaisi, toteaa Forssan Alun varapuheenjohtaja Jyrki Tulander.

Koripallotoiminnan uudistamista ja uuden junioriseuran perustamista puuhannut Kirsi Ylösmäki on lomalla lähiviikot. Seurat jatkavat koripallokuvioiden pohtimista sinäkin aikana, mutta virallisesti asiaan palataan vasta kun Ylösmäki kotiutuu Thaimaan-matkaltaan.

– Toivon, että kaikki osapuolet istuvat saman pöydän ääreen, kun Kikka palaa lomalta. Asiassa pitäisi edetä niin avoimesti kuin suinkin on mahdollista, Tulander sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti