Lounais-Häme

FoKoPo ei tavoittele nousua

 

FoKoPo ei tavoittele Korisliigaan nousua huomenna alkavissa A-divisioonan pudotuspeleissä.

FoKoPo kohtaa huomenna Forssassa alkavissa välierissä Järvenpään Koripalloseuran. Toisessa välieräparissa ottelevat runkosarjavoittaja Uudenkaupungin Korihait ja Porvoon Tarmo.

Välieristä pääsee kolmella voitolla finaaleihin, joiden voittaja saa A-divisioonan mestarina oikeuden anoa ensi kaudeksi lisenssiä Korisliigaan.

FoKoPo ei havittele kolmen divarikauden jälkeen paluuta Korisliigaan. Seura ei siis ano liigapaikkaa, vaikka etenisi A-divisioonan mestariksi asti.FoKoPolla ei ole nykytilanteessaan taloudellisia resursseja koota liigatason joukkuetta.

– Kerromme avoimesti ettemme tavoittele liigapaikkaa. Korisliigassa pelaaminen ei ole tällä hetkellä meille realistista, vahvistaa FoKoPon puheenjohtaja Arja Kotavuo.

 

Nousutavoitteen puuttuminen ei tarkoita sitä, etteikö FoKoPo lähtisi voittamaan kaikkia loppukauden pelejään.

– Tavoittelemme totta kai voittoa joka pelistä eikä seuran tilanne vaikuta pudotuspeleissä joukkueen tekemiseen millään lailla. Nyt alkavat kauden hienoimmat pelit, joita kaikki ovat odottaneet, korostaa FoKoPon valmentaja Joonas Iisalo.

FoKoPo otti runkosarjassa JKS:stä kolme voittoa, mutta hävisi yhden pelin Järvenpäässä rumasti 24 pisteellä.

– JKS on fyysinen ja hyvin heittävä joukkue, jolla on laaja ratkaisijakaarti ilman yksittäistä tähteä. Meillä on voiton mahdollisuudet, jos saamme nuo JKS:n vahvuudet pois, Iisalo analysoi.

JKS:n tehokkain peluri on FoKoPossakin muutama vuosi sitten palloillut HL Coleman. 41-vuotias sentteri on pelannut tämän kauden 16 pisteen keskiarvolla.

Tehokkain kotimainen peluri on 21-vuotias takamies Juuso Kauppinen lähes 15 pisteen keskiarvolla.

FoKoPoon helmikuussa siirtynyt Elias Eerikinharju pelasi siirtoonsa asti JKS:ssa,

– Olemme käyneet Eliaksen kanssa läpi muutamia juttuja, mutta JKS on neljän runkosarjapelin myötä meille jo muutenkin tuttu joukkue, Iisalo toteaa.

 

FoKoPo ei pelaa huomenna aivan parhaalla kokoonpanollaan. Sentteri Erkka Lahti on Bisonsissa perjantain VTB-liigan kotipelissä. Sunnuntaina loukkaantumisensa jälkeen peliin palanneen Henri Niemistön polvi ei kestä pelaamista ja hänen pelaamisensa enää tällä kaudella on epätodennäköistä.

Kun Korisliigan puolivälierät ja A-divisioonan välierät eivät osu samoille päiville, saattavat jotkut pelurit palloilla Bisonsissa ja FoKoPossa eli molemmissa pudotuspeleissä vuoropäivinä. FL

 

A-divisioonan välierät:
To 24.3. Korihait-TarmoPe 25.3. klo 17 FoKoPo-JKSSu 27.3. klo 17 JKS-FoKoPoTarmo-KorihaitKe 30.3. klo 18.30 FoKoPo-JKSKorihait-TarmoTarvittaessa:La 2.4. klo 17 JKS-FoKoPoTarmo-KorihaitKe 6.4. klo 18.30 FoKoPo-JKSKorihait-Tarmo   

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti