Lounais-Häme

FoKoPo ei tyhjene biisoneista

 

FoKoPon pelaajatilanne ei ole kääntymässä niin karuksi kuin miltä muutama päivä sitten vielä näytti.

FoKoPo oli menettämässä Loimaan Bisonsista farmisopimuksen myötä saamansa parhaat kotimaiset pelaajansa takaisin Loimaalle.

Tilanne muuttui, kun Bisons pystyi paikkaamaan pelaajapakoaan uusilla pelureilla.

Talousvaikeuksien kanssa painiskelevasta Bisonsista lähti edelliskuukausina viisi amerikkalaispelaajaa ja kaksi kotimaista peluria, viimeisimpänä maajoukkuemies Mikko Koivisto Kauhajoelle.

Bisons onnistui paikkaamaan menetyksiä jonkin verran ainakin määrällisesti, kun se pestasi Kauhajoella viidentenä ns. varaulkomaalaisena olleen takamies Tayloe Taylorin sekä viimeksi Sveitsissä pelanneen 206-senttisen amerikkalaisen Joshua Sparksin. Vahvistamattoman tiedon mukaan Bisons nappasi vielä kolmannenkin uuden ulkomaalaispelaajan ennen kuin siirtoaika eilen päättyi keskiyöllä.

Tulokkaiden myötä Bisonsin pelaajatarve ei ole niin huutava kuin miltä se vielä loppuviikosta näytti.

FoKoPossa säännöllisesti aloitusviisikon paikkoja täyttäneet Henri Niemistö, Aapeli Alanen ja Juho-Matti Henttonen lukeutuivat viime viikolla Bisonsin runkopelaajiin Korisliigassa, jossa neljäskin FoKoPo-laina Erkka Lahti pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa.

Niemistö tosin loukkaantui viikon ensimmäisessä pelissä ja Alanen sunnuntaina VTB-liigan pelissä.

– Bisonsilla on isoja miehiä nyt sen verran, että Henttonen ja Lahti jatkavat pääosin FoKoPossa. Myös Alanen nähdään varmasti vielä FoKoPon paidassa, mutta hänen sekä Niemistön tilanne selviävät, kun kaksikko toipuu loukkaantumisistaan, toteaa FoKoPon valmentaja Joonas Iisalo.

Edellämainittujen lisäksi FoKoPossa jatkavat Bisonsin lainapelureina A-juniori-ikäiset Artur Arhangelski ja Jan-Samuel Vogelainen.

FoKoPo sai lisäksi kaksi aivan uutta pelaajaa, jotka harjoittelivat eilen ensi kertaa Feeniksissä. 19-vuotias 187-senttinen ToPo-kasvatti Elias Eerikinharju vahvistaa FoKoPon takamiesosastoa.

– Eerikinharju on taitava ja atleettinen peluri, Iisalo toteaa tämän kauden Järvenpäässä pelanneesta tulokkaasta.

Toinen tulokas on B-divisioonassa Kaarinan Ura Basketin runkopelureihin lukeutunut 18-vuotias Riku Laine. 197-senttinen laitahyökkääjä sijoittui viime kaudella A-poikien SM-sarjan pistepörssissä kakkoseksi 25,1 pisteen keskiarvolla. FoKoPo-kasvatti Tapio Niemisen valmentamassa Kaarinan joukkueessa Laine on kerännyt tällä kaudella 14,2 pisteen ja 6,9 levypallon keskiarvot.

– Laine on monipuolinen pelaaja, josta on meille varmasti paljon hyötyä, Iisalo uskoo.

Sekä Eerikinharju että Laine ovat nuorten maajoukkuepelureita. Eerikinharjulla on tilillään 29 ja Laineella 44 nuorten maaottelua, joissa hänen piste-ennätyksensä komeat 27 pinnaa.

A-divisioonan runkosarjavoittoa kärkkyvät FoKoPo pelaa tällä viikolla torstaina Jyväskylässä HoNsUa vastaan ja kohtaa sunnuntaina Forssassa sarjaa johtavan Korihait. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic