Lounais-Häme

FoKoPo ei viihdy Feeniksissä

FoKoPo on tämän kauden A-divisioonassa voittanut kuudesta vieraspelistään viisi, mutta viidestä kotipelistään vain yhden.

FoKoPo ei siis viihdy eikä pärjää Feeniksissä.

Eilen FoKoPolle kolahti kotitappio täpärimmällä tavalla, kun Porvoon Tarmo nakkasi kolmen pisteen voittokorinsa loppusummerin soidessa. Se toi Tarmolle 99-98 (48-48) voiton.

Lokakuun alussa Porvoossa FoKoPo voitti 100-96 ja eilenkin koreja mätettiin liki samaan tahtiin.

Pelin alku oli FoKoPolle synkkä, kun Porvoo voitti ensimmäisen neljänneksen lähes täydellisellä heittopelillä 34-20.

FoKoPon kiri oli kuitenkin yhtä komea. Se vei toisen neljänneksen ensimmäiset kuusi minuuttia 20-3 ja nousi kolmen pisteen johtoon.

Kolmannella jaksolla kotijohto kasvoi parhaimmillaan jo 11 pisteeseen, mutta viimeiselle kympille lähdettiin vain kahden pisteen kotiedulla.

Peli huipentui viimeiseen minuuttiin. FoKoPo nousi kolmen pisteen takaa 97-96 johtoon 24 sekuntia ennen loppua. Kun peliaikaa oli enää viisi sekuntia sai Teemu Sulonen vapaaheitot, joista vain toinen onnistui.

Vaparien jälkeen Porvoo löysi pitkällä syötöllä kolmostykkinsä Kevin Straihin, joka ehti nakkaamaan pelin kuudennen kolmosensa koriin summerin soidessa.

 

FoKoPolla oli korin alla pituusalivoima, mutta silti se pussitti alta koreja enemmän kuin aiemmissa peleissä. Roderick Flemings nosteli kauden ennätyspisteensä 32 ja repi 12 levypalloa. Myös Bruce Reed oli korin lähellä tehokas 18 pisteen edestä.

FoKoPolta löytyi viisikko kaksinumeroisiin pisteisiin päässeitä pelureita, kun Shamarr Bowden heitti15, Teemu Sulonen 11 ja Juho-Matti Henttonen 10 pinnaa.

FoKoPo sortui heikkoihin vapaaheittoihin – lopussa ihan kirjaimellisesti – kun se missasi 21 vaparistaan kymmenen.

– Hienon nousumme jälkeen muutamat kaverit alkoivat hätäillä ja unohtivat taktiikkamme. Myös heikot vapaaheitot olivat meille kohtalokkaita, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Porvoolta löytyi kaksi koritykkiä, kun Cameron Clark pussitti 37 pistettä ja helsinkiläisen Wartti Basketin kasvatti Kevin Straih 24. Pitkistä amerikkalaispelureista William Cardarelli teki 14 ja virhevaikeuksiin varhain joutunut Levi Giese 10 pinnaa.

– Olemme menettäneet syksyn aikana pelaajiamme ja nyt pelasimme puoliväliin asti melkein koko ajan ilman ykkösmiestämme Gieseä. Noista lähtökohdista olen järjettömän ylpeä voitostamme. Jätkät eivät luovuttaneet, vaan jaksoivat uskoa voittoon, kehui Tarmon valmentaja Esa Mäki-Tulokas. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic