Lounais-Häme

FoKoPo hyvä kakkonen

Helsinkiläinen Kisis oli odotetun kova luu 45-vuotiaiden miesten SM-sarjassa. FoKoPo II olisi lauantain pelin voittamalla venyttänyt mestaruustaiston uusintaotteluun, mutta Kisis oli liian liukas ja korjasi SM-kullan 63–89 (27–49) -voitolla.

Kisis-45 voitti sarjan kaikki neljä peliään ja vei ikäluokan Suomen mestaruuden. FoKoPo oli kahdella voitolla hopealla ja kaikki pelinsä hävinnyt sipoolainen Hukkabasket pronssilla.

-Olisihan se kulta huolittu, mutta kyllä tämä hopeakin hyvältä maistuu, tuumasi FoKoPon joukkueen puhemies Jussi Varjus mitali kaulassa.

 

Eilinen kamppailu ei jättänyt jossittelulle sijaa. Kisis kukisti FoKoPon jo kotonaan, eikä antanut forssalaisille mahdollisuuksia Feeniksissäkään. Kisis marssitti parketille joukkueellisen entisiä SM-sarja- ja maajoukkuepelureita, joiden kunto ei ehkä ollut rautaa, mutta joiden käsi kävi yhä nopeasti ja tarkasti.

Kisis vai avausjakson 14–34, eikä päästänyt FoKoPoa myöhemminkään lähelle. Kari-Pekka Klinga, Martti Kuisma, Jari Raitanen, Markku Larkio ja kumppanit upottivat heittonsa tarkasti ja puolustivat sen verran tiiviisti, ettei FoKoPolle jäänyt hyvästä yrityksestä huolimatta saumoja voittoon.

-Pystyimme pyörittämään ihan hyvin hyökkäystä, mutta meidän korintekotahtimme ei riittänyt, kun Kisis nakutti lähes kaikki kolmosensa sisään. Klingakin pääsi yksi läpi ja heitti tietty kolmosen sukkana sisään, ihmetteli Varjus.

Mestaruus näytti maistuvan Kisiksen porukalle, joka oli yhtä hymyä pelin jälkeen. Tyytyväinen oli joukkuetta luotsannut Veijo Riistamakin.

-Näiden poikien kanssa on helppo tulla toimeen. Hyvää pelaajaa ei tule, jos ei ole hyvä tyyppi. Ja nämä kaverit ovat sieltä fiksummasta päästä, Riistama kehui.

 

Hopea tuntui maistuvan FoKoPollekin. Jatko nelivitosten SM-sarjassa oli heti pelin jälkeen silti auki.

-Lähdemme tästä kohta saunomaan ja siellä pitäisi sopia, lähdemmekö sarjaan myös ensi kaudella, Varjus jutteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic