Lounais-Häme

FoKoPo jahtaa mitalia

Koripallo

Forssa

FoKoPo pelaa C-tyttöjen SM-lopputurnauksessa. FoKoPo varmisti paikkansa toukokuisessa lopputurnauksessa eilen Feeniksissä, jossa se voitti molemmat kauden ainoan kotiturnauksen ottelunsa.

Aamupelissä FoKoPo kaatoi kaikki ottelunsa SM-sarjassa hävinneen LePyn Espoosta 76–54, iltapäivän trillerissä joukkue nousi vaikean alun jälkeen voittoon Kouvolan Kouvoista 71–67-lukemin.

FoKoPo johtaa viikonvaihteen jälkeen B-lohkoa. Joukkue on voittanut SM-sarjan kuudesta ottelustaan viisi. Paikka lohkon neljän parhaan joukossa ja lopputurnauksessa on varma jo ennen runkosarjan viimeistä turnausta, joka pelataan keväällä Helsingissä.

– Mitali on edelleen tavoitteena. Siihen meillä on kaikki mahdollisuudet, totesi FoKoPon C-tyttöjen päävalmentaja Petri Salo.

FoKoPo ei ollut eilisessä aamuottelussa ehkä aivan terävimmillään, mutta pystyi silti kukistamaan Leppävaaran Pyrinnön reilulla kahdellakymmenellä pisteellä. Hieman kohmeisen alun jälkeen FoKoPo hallitsi peliä ja tiputti LePyn kyydistä.

Iltapäivällä FoKoPo sai vastaansa pari pykälää kovemman joukkueen, kun se kohtasi päivällä LePyä pistein 85–47 tylyttäneen Kouvot.

Kouvot aloitti FoKoPoakin vastaan erinomaisesti, joukkue juoksi lujaa kenttää ja pussitti hurjalla prosentilla. Kouvot vei alun 0–10, mutta FoKoPo sai aikalisän jälkeen pikku hiljaa juonesta kiinni.

FoKoPon puolustus alkoi pitää, ja kun hyökkäyksessäkin löytyi tuttua liikettä, joukkue hivuttautui lähemmäksi. Tauolla Kouvot johti vielä 33–37.

Kolmas jakso oli forssalaisten. Oma pelitapa piti, eikä Kouvojen heitto uponnut enää alun malliin. FoKoPo pääsi päätösneljännekselle 61–52-johdossa.

Hyvin jatkanut joukkue näytti karkaavaan, mutta Kouvot meni oman pelifilosofiansa vastaisesti paikkapuolustukseen ja sai FoKoPon pelin hetkeksi sekaisin. Kouvot kiri jo kahden pisteen päähän lukemissa 69–67, mutta lopun FoKoPo pelasi maltilla ja korjasi voiton 71–67-pistein.

– Pelasimme hyvän ottelun. Kouvot aloitti erinomaisesti, mutta tytöt malttoivat uskoa omaan peliin. Kolmas jakso oli meiltä loistava ja Kouvoilla alkoi hieman tossukin painaa. Lopun paikka tuotti vähän ongelmia, mutta onneksi johto piti, Salo veti peliä yhteen.

C-tyttöjen SM-lopputurnaus pelataan toukokuussa Kisakallion urheiluopiston Susi Training Centerissä. Sitä ennen FoKoPo pelaa vielä yhden runkosarjan turnauksen, jossa se kohtaa voitosta voittoon edenneen helsinkiläisen Helmi Basketin ja espoolaisen Hongan kakkosjoukkueen.

Salo luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin. Lopputurnauksessa on mukana ikäluokan kahdeksan parasta joukkuetta.

– Meillä on mahdollisuudet mitaliin, jos puolustamme yhtä hyvin kuin nyt Kouvoja vastaan. Hidasta hyökkäystä pitää vielä hioa, puolinopea toimii jo, Salo sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic