Lounais-Häme

FoKoPo jäi pieneksi

FoKoPo jäi auttamatta pieneksi Team Select USA:ta vastaan perjantaina Feeniksissä. Liukas ja FoKoPoa isokokoisempi jenkkiryhmä väänsi harjoituspelissä 76–87 (35–45) -voiton.

Koripojat aloitti eilisillan ottelun pirteästi ja hallitsi avausminuutteja. FoKoPolta puuttui pelaavasta kokoonpanostaan jalkojaan varatoimenpiteenä säästellyt Markus Molenius, ja kun FoKoPon jenkkisentteri Andrais Thornton loukkasi jo pelin alkupuolella nilkkaansa, oli forssalaisjoukkueen pitkä pää nopeasti kovin kapoinen.

Vauhtia pitäneet jenkit ottivat nopeasti otteen ja hankkiutuivat tauolle kymmenen pisteen johtoon. FoKoPon tehot olivat jo tässä vaiheessa pitkälti tarkkakätisen ja nopean amerikkalaistakamiehen John Merchant III:nen varassa.

 

FoKoPo tuli puoliajalta pirteästi. Joukkue kavensi vieraiden johdon neljään pisteeseen lukemissa 43–47, mutta tämän jälkeen amerikkalaisvastustaja pääsi taas niskan päälle ja paineli karkuun.

FoKoPo sinnitteli lähinnä Merchantin koreilla tuntumassa. Lopulta eroa tuli 11 pistettä.

-Olihan tämä varsinainen Daavid vastaan Goljat -kamppailu. Me jäimme auttamatta pieniksi ja Haikosen Aku joutui tekemään kovan työn, kun Moleniuksen Markus ja Andrais Thornton puuttuivat pelistä. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, vaikka toki tekemistä riittää, kertoi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Grönroosin mielestä puolustus oli ajoittain toimivaa ja hyökkäyksessä saatiin ajettua sisään haluttuja juttua, vaikka pelaajat joutuivat välillä pelaamaan eri paikoilla kuin normaalisti.

 

FoKoPon kaikki kaikessa oli Merchant III, joka tehtaili joukkueelle 37 pistettä ja napsi 12 levypalloa. Korin alla urakoimaan joutunut Aku Haikonen paini isompiaan vastaan miehekkäästi. Hän nosteli lisäksi 16 pistettä ja vei 7 levypalloa. Kapteeni Johan Kotavuo kokosi 10 pistettä, isoveli Henri 6.

Team Selectin tehot jakautuivat tasaisemmin, eniten pinnoja, 19, pussitti Gilbert Talbot.

-Peli palveli tarkoitustaan. Pystyimme katsastamaan vastustajan tarjolla olleet pelaajat ja saimme hyvän pelin liigajoukkueen tasoista porukkaa vastaan. Lisäksi pystyimme ajamaan sisään joitakin haluttuja juttuja.

Grönroos kaipaa FoKoPon riveihin vielä paria pelaajaa. Sitä, halutaanko niitä Team Selectistä, hän ei kommentoinut.

-Kyllä me pari pelaajaa tarvitsisimme. Se helpottaisi suuresti harjoittelua ja myös pelaamista. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic