Lounais-Häme Forssa

FoKoPo kaatoi LoKoKo Bisonsin isoin luvuin – Isaac Williams pussitti hurjat 45 pistettä

Isaac Williams teki LoKoKo Bisonsia vastaan sarjaennätyksen nostelemalla 45 pistettä.
A-divisioonan pistekärki Isaac Williams pussitti hurjat 45 pistettä LoKoKo Bisonsia vastaan. Kuva: Tapio Tuomela

Kun FoKoPo viimeksi kohtasi naapuriseuransa LoKoKo Bisonsin, oli kotiin tuomisina Loimaalta karu lähes 30 pisteen tappio. Sunnuntaina Koripojat kuitenkin maksoi potut pottuina ja lähetti Bisonsin kotimatkalle 106–80-tappio niskassaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun jokin joukkue sai viimeisteltyä sarjakakkosena olevan Bisonsin koriin yli sata pistettä.

– Saimme juuri ennen syyskauden Loimaa-ottelua tietää päävalmentajan (Jouni Grönroos) sairastumisesta. Se oli tietysti shokki meille ja vaikutti silloin peliin. Nyt meillä lähti heti alusta asti hyvin, ja jokainen hoiti oman roolinsa kunnolla, FoKoPon valmentaja Teet Toome kuvaili.

Kotijoukkueen suurimmaksi sankariksi nousi sarjan pörssikärki Isaac Williams, joka viimeisteli hurjat 45 pistettä. Lukema oli sarjan yhden ottelun piste-ennätys.

Vahvan riistopelaamisen lisäksi Gilbert Talbot myös viimeisteli.

FoKoPo oli joukkueista paremmin valmistautunut illan otteluun, mikä näkyi heti alkuminuuteilla. Vaikka vierasjoukkue piti enemmän palloa, karkasi FoKoPo nopeasti yli kymmenen pisteen johtoon rauhallisemmalla ja kliinisemmällä viimeistelyllä.

Muun muassa Tero Valkaman upotettua pari kolmosta FoKoPo nousi heti ensimmäisellä neljänneksellä tuntuvaan 24–9-johtoon.

– Latautuminen ei mennyt yli eikä ali, vaan osui juuri kohdalleen. Olemme lisänneet treeneissä intensiteettiä ja saaneet vanhaan Valkamaankin vauhtia, Toome naurahti.

Toisella neljänneksellä näkyi ennen kaikkea FoKoPon taisteluhenkisyys. Omassa päässä kunnostautui erityisesti FoKoPon Gilbert Talbot, joka kirjasi ottelussa yhteensä 19 levypalloa.

Kun paikka tuli, riisto ja korin viimeistely hoidettiin tehokkaasti ennen kaikkea Williamsin johdolla. Pikkuhiljaa FoKoPo sai kasvatettua johtoaan, ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen komennossa luvuin 58–33.

Bisons alkoi kiristää ruuvia kolmannella neljänneksellä, mutta FoKoPo ei antanut vieraiden päästä liian liki ja piti johdon koko ajan parinkymmenen pisteen tienoilla.

Päätösjaksolla Bisonsilla alkoi loppua jo usko kesken, kun pitkistä hyökkäyksistä huolimatta ero ei tuntunut kaventuvan. Kotijoukkueen pelissä taas näkyi ajoittain varsinainen ilottelu palloralleissa, jotka päättyivät hyvään viimeistelyyn.

Kahden pisteen yrityksistä FoKoPo viimeisteli 57,7 prosenttia ja kolmosetkin upposivat 38,7-prosenttisesti.

Suurimmillaan kotijohto oli 33 pistettä, kun FoKoPo löi taululle luvut 100–67.

Isaac Williamsin 45 pisteen lisäksi kotijoukkueesta kunnostautuivat erityisesti 19 pinnan Valkama ja 18 pisteen Talbot. LoKoKon Marcus White nosteli 24 pistettä, mutta muilta osin oli hiljaista.

FoKoPo jatkaa voitosta huolimatta A-divisioonan kymmenennellä sijalla. LoKoKo Bisons majailee koko sarjan kakkosena. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic