Lounais-Häme

FoKoPo menetti tilaisuutensa

Sarjakakkonen Kristika Turku antoi Forssan Koripojille kylmää kyytiä sunnuntai-illan A-divisioonapelissä. Hyvin liikkuva, taitava ja fyysinen Kristika ei antanut FoKoPolle mahdollisuuksia ja vei voiton pistein 78–92 (29–43).

FoKoPo aloitti ottelun kotimaisin voimin pelaavaa Kristikaa vastaan terävästi ja johti peliä avausjaksolla pariin otteeseen. Jo ensimmäisen neljänneksen lopulla monipuolisesti ratkonut Kristika runnoi kuitenkin karkuun, eikä päästänyt enää FoKoPoa rinnalle.

Kristika kierrätti FoKoPoa paremmin palloa hyökkäyksissä ja piti puolustuksen tiiviinä. Kun joukkue vielä heitti tarkemmin ja piti pallosta FoKoPoa paremmin huolta, ei ollut ihme, että joukkue karkasi 14 pisteen taukojohtoon.

 

FoKoPon etsikkoaika oli kolmannella jaksolla, kun joukkue rutisti neljän pisteen päähän lukemissa 41–45. Ote kuitenkin herpaantui ja joukkue tuhri syöttöjä, kunnes sai tilanteessa 41–50 otetun aikalisän jälkeen taas kiinni juonesta.

FoKoPo punnersi nyt viiden pisteen päähän 47–52-lukemiin, mutta sitten taas pallo alkoi poltella näpeissä ja Kristika pääsi juoksemaan menetyksistä helppoja koreja. Tästä FoKoPo ei enää toipunut, joten Kristika sai lasketella helppoon voitoon.

-Pelin ratkaisun näkee tilastoista, meille tehtiin 27 pistettä menetyksistä. Ei näin pelaamalla pysty voittamaan, meille tuli ihan pikkupoikamaisia virheitä, FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos totesi.

Tasaisen vahvasti esiintyneen Kristikan valmentaja Juha Ruohonen oli tyytyväinen peliin, vaikka hänenkin joukkueelle tuli jonkin verran huolimattomuusvirheitä.

– Jaksoimme tehdä töitä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, totesi Ruohonen, jonka mukaan joukkue jatkaa aikakin toistaiseksi A-divisioonassa kotimaisin voimin.

Kentän ykkönen oli Kristikan Mikael Sandberg, joka upotti hyvillä prosenteilla 28 pistettä.

-Ässä nauttii nyt pelaamisesta, hän tekee uutta tulemista koripalloilijana, Ruohonen sanoi.

FoKoPon tehot olivat liikaa amerikkalaisten varassa. John Merchant heitti 24 pistettä ja Juwan Howard 23. Pelikentille sairastelujen jälkeen palannut Markus Molenius sai kasaan 10 pistettä, mutta otteista näkyi, että mies on vielä toipilas.

 

FoKoPon pelit jatkuvat torstaina Helsingissä, jolloin joukkue saa vastaansa tappioitta etenevän HBA Märskyn.

-Vastus ei helpotu, sieltä tulee nuorten maajoukkuepelaajista koottu joukkue, jonka penkilläkin riittää leveyttä, Grönroos totesi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti