Lounais-Häme

FoKoPo myrskysi voiton kotimaisin voimin

Forssan Koripojat otti eilen varmasti yhden kauden maukkaimmista voitoistaan. Kotimaisin voimin pelannut FoKoPo painoi puhurin lailla etenkin kolmannella jaksolla ja karkasi Oulun NMKY:ltä 80–63 (40–35) -voittoon.

FoKoPon voiton arvoa ei vähennä se tosiasia, että Oulukin pelasi Feeniksissä jenkeittä. Joukkueen vielä jäljellä oleva jenkki Micah Dunhour oli sivussa loukattuaan jalkaansa treeneissä.

-Voitto on aina voitto, onhan näitä mukava ottaa. Oli kiva peli kotimaisin voimin, harvoin sitä ihan suomalaisilla pelataan, tyytyväinen FoKoPo-luotsi Jouni Grönroos totesi.

FoKoPo pelasi välillä jopa ihan omin kasvatein, eikä hullummin pelannutkaan.

 

Lauantai-iltapäivän kamppailu alkoi tasaisena. ”Ynni” oli aluksi hitusen niskan päällä, mutta monipuolisesti ratkonut FoKoPo pysyi tuntumassa.

Oulu vei seuraavankin neljänneksen alkua. FoKoPo punnersi jakson lopulla kuitenkin ohi lähinnä Markus Moleniuksen ja Semi Saaren tehoilla.

FoKoPo karkasi Oululta tauon jälkeen. Joukkue tuli kolmannelle jaksolle pirteästi. FoKoPo piti tempoa, puolusti tiiviisti ja juoksi tehokkaasti nopeita.

Oulu yritti päätösjaksolla vielä kiriä, mutta rahkeet eivät riittäneet. FoKoPo tahtoi voittoa enemmän ja piti vieraat takanaan.

-Alku oli tasaista. Meillä ei vaan riitä taso, tämä sarja on meille liian kova. Tämä on korintekopeli, eikä meillä riittänyt taito, suomi Ynnin valmentaja Jussi Eskola joukkuettaan.

Grönroos oli sen sijaan hyvillä mielin.

-Meillä oli hyvä tempo ja kolmannella jaksolla saimme palloa sisään. Heittoprosentit olivat hyviä vapareita lukuun ottamatta, Grönroos sanoi.

 

Kaikki kahdeksan FoKoPo-peluria pääsivät lauantaina pisteille. Markus Molenius keräsi eniten pinnoja, 20. Aku Haikonen oli myös tehokkaana, saaliinaan 18 pistettä ja 16 levyriä.

FoKoPolla on vielä A-divisioonassa yksi ottelu. Sarjakausi päättyy ensi sunnuntaina Ura-Basketia vastaan Feeniksissä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti