Lounais-Häme Forssa

FoKoPo pääsi heiton päähän yllätyksestä

Kärkipään Kristika voitti vasta jatkoajalla.
Johan Kotavuo pääsi yrittämään voittoheittoa pelin päättyessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPon yllätys jäi yhden heiton päähän, kun Johan Kotavuon pelin päättänyt kolmonen kolisi ulos koriraudoista.

FoKoPo pisti A-divisioonan kärkijoukkueisiin lukeutuvan turkulaisen Kristikan ahtaalle, kun vierasvoitto irtosi vasta jatkoajalla 81-79 (74-74, 38-31).

Vain kaksi peliä tällä kaudella hävinnyt Kristika pöllytti syyskierroksella Turussa FoKoPosta 41 pisteen voiton, mutta nyt peli pysyi tasaisena. Kristika johti käytännössä koko pelin, mutta ero ei kasvanut missään vaiheessa yhdeksää pistettä suuremmaksi.

Neljännellä jaksolla FoKoPo kipusi tuon yhdeksän pisteen päästä tilanteeseen, jossa Gilbert Talbot pääsi tasoittamaan pelin vapaaheitolla 19 sekuntia ennen jakson loppua. Kun Kristika epäonnistui viimeisessä hyökkäyksessään siirtyi ratkaisu jatkoajalle.

Oskari Kaseva vei jatkoajalla FoKoPon johtoon, mutta Kristika teki viisi seuraavaa pistettä. Viimeisellä minuutilla Isaac Williams tasoitti haamukolmosella, mutta Santeri Latvala vei vapaaheitoilla vieraat taas johtoon. FoKoPo sai viimeisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Kotavuolle pelattiin hyvä ratkaisupaikka kolmen pisteen kaarelle. FoKoPon yllätysvoitto jäi siis tuon ohiheiton päähän.

Vain seitsemän miehen rotaatiolla pelanneen FoKoPon tehosta vastasi taas amerikkalaiskaksikko, kun Williams kahmi 29 pistettä ja 16 levypalloa sekä Gilbert Talbot 26 pistettä ja 14 levypalloa.

– Pystyimme haastamaan hyvin kärkipään joukkueen, joka on iso ja liikkuva porukka. Pelimme on menossa parempaan suuntaan, vaikka harjoittelu on vajaalla miehistöllä hankalaa, totesi FoKoPon valmentaja Teet Toome.

Nousupaikkaa kärkkyvä Turun NMKY:n joukkue koostuu pätevistä pelimiehistä, joista moni ansaitsisi peliminuutteja Korisliigassakin. Voittajien teho jakaantui laveasti, kun viisi miestä ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Mikael Aalto nosti 17 pistettä ja Joona Tuomala sekä Latvala 14 pinnaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic