Lounais-Häme Forssa

FoKoPo päihitti Bisonsin

Ensimmäisen neljänneksen 31 pisteen ero pohjusti kotivoiton.
Johan Kotavuo jatkaa FoKoPon pelinrakentajana.

FoKoPon hurja alkunykäys pohjusti kotivoiton, kun se kohtasi harjoitusottelussa A-divisioonan kärkikastiin arvioidun Loimaan Bisonsin.

FoKoPo voitti loimaalaiset 87-74 (58-34).

Pelin ensimmäinen neljännes oli FoKoPon näytöstä, kun se vei ensimmäiset kahdeksan minuuttia peräti 29-1 ja jakson 39-8.

Toisella neljänneksellä peli tasoittui ja kolmatta Bisons jo hallitsi. Parhaimmillaan loimaalaiset nousivat kolmisen minuuttia ennen loppua seitsemän pisteen päähän, kunnes Isaac Williams nosteli FoKoPolle voiton varmistaneet korit.

FoKoPolla on A-divisioonan todennäköisesti pisin eturivi, jossa reilusti yli kaksimetristen Gilbert Talbotin ja Eshaq Safin kanssa rotaation kolmantena lenkkinä on parimetrinen Aku Haikonen. Talbot nosti nyt 18 pistettä, Safi 14 ja Haikonen 8 pinnaa. Talbot ja Safi keräsivät lisäksi kaksistaan 25 levypalloa.

Takamiesrotaatiossa häärivät Johan Kotavuo (3), Tero Valkama (1) ja Oskari Kaseva (11).

Laidassa pelaava joukkueen tehomies Williams keräsi 30 pistettä, vaikka hukkasi välillä tehonsa.

Peliä tasoitti se, että Bisonsin amerikkalaisista pelasi vain toinen. Marcus White heitti 16 pistettä, mutta Ville Karvonen pisteen enemmän.

FoKoPo pelaa ennen ensi viikon lopulla alkavaa A-divisioonaa vielä todennäköisesti kaksi harjoituspeliä Hyvinkäällä ja Forssassa ensi maanantaina Järvenpäätä vastaan. FL

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020