Lounais-Häme

FoKoPo parantaa peli peliltä

FoKoPo ei pystynyt katkaisemaan tappioputkeaan A-divisioonassa, vaikka pirteästi Feeniksissä pelasikin sunnuntaina. Nousukuntoinen Lahti Basketball oli lähes koko pelin hitusen FoKoPoa edellä ja vei pisteet mukanaan niukalla 77–80 (40–39) -voitolla.

FoKoPolla oli lopussa saumat viedä peli jatkoajalle onnistuneella kolmen pisteen heitolla. Pallo saatiin pelattua tarkkakätiselle Markus Moleniukselle, mutta tämän ahdistetusta tilanteesta viimeisellä sekunnilla heittämä kolmonen oli ehkä sentin liian pitkä ja kolisi ulos koriraudoista.

Moleniuksen tai muidenkaan fokopolaisten ei tarvitse tappiosta huolimatta olla harmissaan, sillä joukkueen peli on menossa parempaan suuntaan. FoKoPo pisti jo tappiottoman HBA Märskyn Helsingissä ahtaalle ja oli nyt lähellä voittoa niin ikään sarjan suosikkeihin kuuluvaa Lahtea vastaan.

-Ihan pirteä esitys. Lahti on kova joukkue, se on edennyt voitosta voittoon vaihdettuaan amerikkalaisensa. Haastoimme hyvin, mutta muutama heikompi jakso käänsi pelin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, tuumaili FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Sunnuntai-illan pelni alku ei FoKoPolle hyvää luvannut. Joukkue heitti heikosti ja Lahti kävi 9–18-johdossa.

FoKoPo sai kuitenkin juonesta kiinni. Puolustus alkoi pitää ja heitotkin alkoivat upota ainakin läheltä koria. Lahti johti avausneljänneksen jälkeen enää pistein 18–20.

Lahti vei täpärästi toistakin jaksoa, kunnes FoKoPo kampesi tasoihin ja lopulta pisteen johtoon. Tauolla oltiin kotijoukkueen johtolukemissa 40–39.

FoKoPo kävi kolmannella jaksolla pari kertaa viiden pisteen johdossa, mutta Lahti tuli rinnalle ja ohikin lähinnä amerikkalaispelaajiensa tehojen turvin. Päätösneljänneksellä FoKoPo kävi vielä edellä tilanteessa 74–72, mutta Lahti rykäisi pari kovaa kolmosta sisään oikeaan aikaan, eikä FoKoPo saanut hyvästä yrityksestä enää vierasjoukkuetta kiinni.

-40 minuuttia pitää pelata hyvin, mikäli aikoo pisteitä näistä peleistä ottaa. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, Grönroos sanoi.

Takamies John Merchant heitti 26 pistettä ja kahmi 13 levypalloa. Juwan Howard ylsi 19 pisteeseen, mutta suti korin alta liian monta heittoa ohi. Sairasteluista toipunut Markus Molenius parantaa ottelu ottelulta, nyt syntyi hyvillä heittoprosenteilla jo 16 pistettä.

Neljännen perättäisen voittonsa ottaneesta Lahti Basketballista sentteri Henry Pwono upotti 25 pistettä. Heittävä laituri Dewin Martin tuki 23 pisteellä. Sami Ikävalko rankaisi entistä seuraansa 11 pisteellä.

 

FoKoPolla on mahdollisuus yrittää paluuta voittokantaan jo keskiviikkona. Koripojat kohtaa tuolloin vieraskentällä Jyväskylä Basketball Academyn, joka on FoKoPoa sarjassa pykälän edellä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic