Lounais-Häme Forssa

FoKoPo pysyi puoli peliä liigakärjen vauhdissa

Korisliigaa johtava Salon Vilpas sai cupin pelissä kohtuullisen vastuksen.
Eshaq Safi kamppaili komeasti liigapelureita vastaan. Kuvassa Safin kimpussa Teemu Rannikko (vas.) ja Miikka Luosmaa.

FoKoPo antoi Korisliigaa johtavalle Salon Vilppaalle kohtuullisen hyvän vastuksen, kun joukkueet kohtasivat Suomen cupin pelissä Feeniksissä.

FoKoPo johti peliä kolmannelle jaksolle asti, kunnes Vilpas käänsi ottelun edukseen 109-84 (46-50).

Peli alkoi erikoisesti, kun FoKoPo sai alempisarjalaisena cupin sääntöjen mukaisesti tasoituksena kymmenen kolmen pisteen heittoa. FoKoPo olisi päässyt niillä 30-0 johtoon, mutta kun kolmosista upposi vain kolme alkoi peli 9-0 tilanteesta.

FoKoPo johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 29-24 ja pääsi vielä puolivälin tauollekin neljän pisteen johdossa.

Vilpas nakkasi kolmannen jakson alussa nopeasti viisi kolmosta ja nousi ensi kertaa edelle. Salolaisjohto pysytteli kymmenen pisteen tuntumassa, kunnes ero alkoi viimeisellä kympillä vähitellen tuplaantua.

FoKoPo piti johtoa, kun Vilppaalla oli vaikeuksia pysäyttää kotijoukkueen isoja miehiä Gilbert Talbotia ja myös Eshaq Safia. Talbot nosti 20 pistettä, joista 16 jo ennen puoliväliä. Safi keräsi komeasti 14 pistettä. Kaksikon johdolla FoKoPo voitti levypallot 45-38.

FoKoPon parhaaksi pistemieheksi nousi kuitenkin hyvässä heitossa ollut Isaac Williams, joka sivusi 36 pisteellään kauden piste-ennätystään.

– Annoimme ihan hyvän vastuksen liigakärjelle. Hallitsimme korinalustaa puoleen väliin asti, mutta sitten Vilpas nousi liigatempollaan edelle, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Kahdentoista pelin voittoputkessa Korisliigan kärjessä viilettävä Vilpas ei ollut Forssassa parhaalla kokoonpanollaan, kun Juho Nenonen ja Mikko Koivisto olivat Susijengin matkassa Bosniassa. Lisäksi joukkueen amerikkalaispelaajista vain kolme oli cupin sääntöjen mukaan pelikelpoisia.

Vilpas ratkoi tasaisesti, kun yhdeksästä pelaajasta kahdeksan keräsi kaksinumeroiset pisteet. Teemu Rannikko ja takamies Diante Baldwin nakkasivat 19 pistettä mieheen.

– Saimme peluutettua tasaisesti minuutteja ja loukkaantuneena kymmenen viikkoa ollut Henri Kantonenkin pääsi taas pelirytmiin, totesi Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic