Lounais-Häme

FoKoPo sai putken poikki

Koripallo FoKoPo-HBA 101-89

Forssa

Jännäksi se meni, mutta tulihan se voitto sieltä. A-divisioonassa kahdeksanneksi valahtanut FoKoPo katkaisi kuuteen otteluun venyneen tappioputkensa ja väänsi voiton helsinkiläisestä sarjajumbosta HBA Märskystä.

Torstainen voitto oli FoKoPolle vasta kauden toinen kotisalissa, se edellinen tuli marraskuun alkupuolella Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueesta.

– Ja taas kotivoitto! hymähti FoKoPo-valmentaja Jouni Grönroos. – Pitää ottaa näitä lisääkin, hän jatkoi.

Selkeistä loppunumeroista huolimatta ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta päätösneljänneksen lopulla. FoKoPo oli koko ajan kuskin pukilla, mutta Suomen lupaavimmista nuorista pelaajista koottu lukiolaisjoukkue vastasi tehokkaasti nopealla hyökkäyksellä tai näppärällä kolmosella.

Pelin alkupuolella FoKoPo yllätti upottamalla kolmen pisteen heittoja amerikkalaispelaajiensa ja Teemu Sulosen voimin. Pelin edetessä FoKoPon pitkät amerikkalaiset Bruce Reed ja Roderick Flemigs alkoivat pussittaa myös korin läheltä.

Tauolla FoKoPo johti kuudella pisteellä 47–41. Kolmannella jaksolla Koripojat kävi jo 13 pisteen johdossa, mutta Märsky oli hyvä jakson lopussa ja viimeiselle neljännekselle mentiin kotijohdossa 69–62.

Vauhdikkaalla päätösjaksolla Märsky punnersi nuoruuden innolla ja koko pelin ajan parantaneen Edon Maxhunin tehoilla pisteen johtoon 76–77. Tällä kertaa kotijoukkue ei jäätynyt, vaan karkasi palkkansa ansainneiden amerikkalaisvahvistustensa avulla 101–89-voittoon.

– Onnittelut kotijoukkueelle voitosta. Heillä on hyvät amerikkalaiset, jotka olivat vahvoja korin alla, emmekä pystyneet vastaamaan siihen, HBA Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen totesi.

Maxuni tehtaili helsinkiläisille 30 pistettä kovilla heittoprosenteilla. Tasaisesta joukkueesta kolme muutakin pelimiestä ylsi kaksinumeroisiin korilukemiin.

– Maxhuni on suomalaisen koripalloilun suuria lupauksia ja kova pelimies. Emme keskittyneet hänen pysäyttämiseensä väkisin, vaan halusimme, ettei hänen rinnalleen nouse toista, melkein yhtä kovat lukemat heittävää pelaajaa. Onnistuimme siinä, FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos sanoi.

FoKoPosta Bruce Reed oli huimalla pelipäällä. Hän heitti 25 pistettä, otti 7 levypalloa, antoi 8 koriin johtanutta syöttöä ja otti 7 riistoa. Roderick Flemings pussitti vielä pisteen enemmän ja kahmi 12 levyriä. Teemu Sulonen upotti 19 pinnaa ja Shamarr Bowden 18.

FoKoPo matkaa seuraavaksi Lahteen, jossa se kohtaa sunnuntaina sarjaa johtavan Lahti Basketballin.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti